Szendvicsolajok

Kategória: Egyéb, Táplálkozás | 0

A szendvicsolaj készítése kiváló felhasználási módja a különféle növényi zsiradékoknak. A művelet gyors és egyszerű, az eredmény pedig egészséges. Összesen egy pohárra, vagy müzlistálra, kiskanálra, késre és esetleg egy vágódeszkára van szükség. Készíthetünk egyszerre több napi adagot is, a hűtőben lefedve eláll. Lássuk milyen ízesítéseket érdemes kipróbálnunk!

Magyaros olaj

  • Növényi olaj (olíva, avokádó, lenmag, repce, stb.)
  • Apróra vágott lilahagyma
  • Enyhén csípős fűszerpaprika
  • Feketebors
  • Szükség esetén egy csipet só

Olaszos olaj

  • Növényi olaj (olíva, avokádó, lenmag, repce, stb.)
  • Oregánó
  • Bazsalikom
  • Egy kevés zúzott fokhagyma
  • Színesbors
  • Szükség esetén egy csipet só

Fokhagymás olaj

  • Növényi olaj (olíva, avokádó, lenmag, repce, stb.)
  • Zúzott fokhagyma
  • Cayenne bors
  • Szükség esetén egy csipet só

Tökmagolaj

  • A tökmagolaj jellegzetes színe és aromája mellé egyéb ízesítésre nincs is szükség
  • Kiválóan illik mozzarellás, vagy egyéb érett sajtot tartalmazó szendvicsekbe

shutterstock_466849064