Céklaleves
Mennyiség
4
Mennyiség
4
Hozzávalók
  • 400g cékla
  • 120g tejföl12%-os zsírtartalmú
  • 40g citrom
  • 40g méz
  • 32g búza finomliszt
  • 1g köménymag
  • 0,4g
Elkészítés
  1. A céklát megtisztítjuk, megmossuk, 1X1cm-es kockákra vágjuk.
  2. Feltesszük hideg vízben főni és ha forr, hozzáadjuk az őrölt köményt és a mézet.
  3. Ha puha a cékla, lisztből és tejfölből habarást készítünk, behabarjuk a levest. Megsózzuk.
  4. Felforraljuk, beletesszük a citromlevet, tálaljuk.
Megjegyzés

Kisa Judit, dietetikus saját fejlesztésű receptje az EFOP-1.8.10-VEKOP-17-2017-00001 „Komplex egészségvédelem és szemléletfejlesztés a táplálkozás és gyógyszerfogyasztás területén” elnevezésű projekt keretében készült.

(A kép illuszráció.)