Csontleves grízgaluskával
Mennyiség
100
Mennyiség
100
Hozzávalók
  • 6kg sertés csont
  • 2kg mirelit sárgarépa
  • 1,5kg petrezselyem gyökér
  • 1,5kg mirelit karalábé
  • 2kg kelkáposzta
  • 0,5kg zellergumó
  • 0,5kg fokhagyma
  • 0,5kg vöröshagyma
  • 0,04kg őrölt feketebors
  • 0,150kg jódozott só
  • 1,5kg búzadara
  • 0,2kg sertészsír
  • 0,035kg jódozott só
  • 0,005kg őrölt feketebors
  • 10db tojás
Elkészítés
  1. A csontot megmossuk és bő vízben feltesszük főni.
  2. Amíg felhabosodik, addig elkészülnek a zöldségek, mindent meghámozunk.
  3. Ha a teteje már felhabosodott, eltávolítjuk a habot és beletesszük a hús mellé az összes zöldséget, hozzáadjuk a feketeborsot és kevés sót.
  4. Kis lángon tovább főzzük, amíg a zöldségek és a hús puhák nem lesznek.
  5. Leszűrést követően összeadjuk a grízgaluskával és tálaljuk.
Megjegyzés

Az adott étel receptje az alábbi korcsoport számára készült:

11-14 évesek

Az adott étellel a közétkeztető az alábbi számú étkezést biztosítja:

Háromszori