Csontleves grízgaluskával
Fogás
Levesek
Mennyiség
100
fő
Mennyiség
100
fő
Hozzávalók
6
kg
sertés csont
2
kg
mirelit sárgarépa
1,5
kg
petrezselyem gyökér
1,5
kg
mirelit karalábé
2
kg
kelkáposzta
0,5
kg
zellergumó
0,5
kg
fokhagyma
0,5
kg
vöröshagyma
0,04
kg
őrölt feketebors
0,150
kg
jódozott só
1,5
kg
búzadara
0,2
kg
sertészsír
0,035
kg
jódozott só
0,005
kg
őrölt feketebors
10
db
tojás
Elkészítés
A csontot megmossuk és bő vízben feltesszük főni.
Amíg felhabosodik, addig elkészülnek a zöldségek, mindent meghámozunk.
Ha a teteje már felhabosodott, eltávolítjuk a habot és beletesszük a hús mellé az összes zöldséget, hozzáadjuk a feketeborsot és kevés sót.
Kis lángon tovább főzzük, amíg a zöldségek és a hús puhák nem lesznek.
Leszűrést követően összeadjuk a grízgaluskával és tálaljuk.
Megjegyzés
Az adott étel receptje az alábbi korcsoport számára készült:
11-14 évesek
Az adott étellel a közétkeztető az alábbi számú étkezést biztosítja:
Háromszori