Francia hagymaleves
Fogás
Levesek
Mennyiség
100
fő
Mennyiség
100
fő
Hozzávalók
1
csomag
bors
3
l
tejföl
0,8
kg
búzaliszt (BL55)
2
kg
margarin (35%)
0,07
kg
petrezselyemzöld
0,18
kg
jódozott só
0,02
csomag
szerecsendió
8
kg
vöröshagyma
0,2
kg
levesgyöngy
Elkészítés
A margarint felhevítjük, beletesszük a megtisztított, egyenletesen vékony karikákra vágott hagymát. Ízesítjük sóval, borssal és fedő alatt pároljuk.
Amikor már kissé megpirult, és saját levét elfőtte, kevés vizet öntünk rá, megszórjuk szerecsendióval és folytatjuk a párolást.
Végül felöntjük megfelelő mennyiségű vízzel, és amikor forrni kezd, besűrítjük a tejfölös lisztes habarással.
Tálalás előtt apróra vágott petrezselyemzölddel hintjük meg. Levesgyönggyel megszórva tálaljuk.
Megjegyzés
Az adott étel receptje az alábbi korcsoport számára készült:
11-14 évesek
Az adott étellel a közétkeztető az alábbi számú étkezést biztosítja:
Háromszori