Francia hagymaleves
Mennyiség
100
Mennyiség
100
Hozzávalók
  • 1csomag bors
  • 3l tejföl
  • 0,8kg búzaliszt (BL55)
  • 2kg margarin (35%)
  • 0,07kg petrezselyemzöld
  • 0,18kg jódozott só
  • 0,02csomag szerecsendió
  • 8kg vöröshagyma
  • 0,2kg levesgyöngy
Elkészítés
  1. A margarint felhevítjük, beletesszük a megtisztított, egyenletesen vékony karikákra vágott hagymát. Ízesítjük sóval, borssal és fedő alatt pároljuk.
  2. Amikor már kissé megpirult, és saját levét elfőtte, kevés vizet öntünk rá, megszórjuk szerecsendióval és folytatjuk a párolást.
  3. Végül felöntjük megfelelő mennyiségű vízzel, és amikor forrni kezd, besűrítjük a tejfölös lisztes habarással.
  4. Tálalás előtt apróra vágott petrezselyemzölddel hintjük meg. Levesgyönggyel megszórva tálaljuk.
Megjegyzés

Az adott étel receptje az alábbi korcsoport számára készült:

11-14 évesek

Az adott étellel a közétkeztető az alábbi számú étkezést biztosítja:

Háromszori