Paradicsomleves
Mennyiség
100
Mennyiség
100
Hozzávalók
  • 0,05l napraforgóolaj
  • 1kg búza finomliszt
  • 0,4kg abc tészta
  • 0,7kg kristálycukor
  • 0,005 kg jódozott konyhasó
  • 0,2kg vöröshagyma
  • 0,4kg zeller
  • 2kg sűrített paradicsom
Elkészítés
  1. Az olajból és a lisztből száraz rántást készítünk.
  2. Beletesszük a hagymát, a zellert és ízlés szerint adunk hozzá cukrot, sót.
  3. Felforraljuk, forralás után kb. 10 percig főzzük.
  4. A betűtésztát sós vízben kifőzzük.
  5. Felöntjük a kicsit felhígított sűrített paradicsommal és elkeverjük.
Megjegyzés

Az adott étel receptje az alábbi korcsoport számára készült:

7-10 évesek

Az adott étellel a közétkeztető az alábbi számú étkezést biztosítja:

Háromszori