Rablóleves
Mennyiség
100
Mennyiség
100
Hozzávalók
  • 2kg sertés comb
  • 2,5kg csirke máj
  • 0,2l napraforgó olaj
  • 0,5kg eperlevél tészta
  • 0,09kg őrölt fekete bors
  • 0,2kg jódozott konyhasó
  • 2kg burgonya
  • 0,8kg fejes káposzta
  • 6csomó petrezselyemzöld
  • 1,5kg sárgarépa
  • 0,7kg vöröshagyma
  • 1,1kg zeller
  • 1kg zöldség
  • 0,5kg karalábé
  • 0,5kg karfiol
  • 0,1kg natúr lecsókonzerv
Elkészítés
  1. A megmosott sertéscombot kockára vágjuk és olajon lepirítjuk.
  2. A megtisztított, megmosott csirkemájat befűszerezzük és a kombi-sütő párolóban megsütjük.
  3. Ha a sertéscomb megpirult, felengedjük vízzel és ízesítjük a kockára, illetve rózsára szedett zöldségekkel és a megmosott csirkemájjal (sütés után a csirkemájat meg kell mosni, hogy a leves ne legyen zavaros).
  4. A levest ízesítjük és mikor már majdnem kész, belefőzzük az eperlevél tésztát.
Megjegyzés

Az adott étel receptje az alábbi korcsoport számára készült:

7-10 évesek

Az adott étellel a közétkeztető az alábbi számú étkezést biztosítja:

Háromszori