Spárgakrémleves
Mennyiség
4adag
Mennyiség
4adag
Hozzávalók
  • 400g friss spárga
  • 200g téli burgonya
  • 80g friss póréhagyma
  • 120g tejföl (12%)
  • 100g zsemle
  • 60g parmezán sajt
  • 40g búzaliszt
  • 32g margarin
  • 2,4g jódozott só
Elkészítés
  1. A spárgát vékonyan meghámozzuk, a rózsáját levágjuk, daraboljuk, a pórét karikázzuk, a burgonyát kockázzuk.
  2. A margarinon megpirítunk a pórét, spárgát (a rózsáját nem) burgonyát. Ha alaposan megpirult, liszttel megszórjuk, ezzel tovább pirítjuk, majd felöntjük vízzel, sózzuk, puhára főzzük.
  3. Leturmixoljuk a levest, újraforraljuk, belerakjuk a tejfölt, csomómentesre elkeverjük, sajtos pirítóssal tálaljuk.
Megjegyzés

Közzétéve az EFOP-1.8.10-VEKOP-17-2017-00001 „Komplex egészségvédelem és szemléletfejlesztés a táplálkozás és gyógyszerfogyasztás területén” elnevezésű projekt keretében.