Tárkonyos csirkeragu leves
Fogás
Levesek
Mennyiség
100
fő
Mennyiség
100
fő
Hozzávalók
5
kg
csirkecomb filé
0,05
kg
fokhagyma
2,5
kg
sárgarépa
0,6
kg
vöröshagyma
0,9
kg
gyökérkocka
3
kg
zöldborsó
1
l
tejszín
0,45
l
étolaj
0,75
kg
liszt
0,8
kg
levestészta
0,01
kg
babérlevél
0,01
kg
őrölt bors
0,01
kg
tárkony
0,1
kg
jódozott só
0,007
l
tárkonyecet
Elkészítés
A húst vöröshagymával, zöldségekkel olajon lepároljuk a babérlevéllel együtt.
Megfelelő mennyiségű vízzel felengedjük.
Ha készre főtt, tejszínes habarással habarjuk.
A levestésztát belefőzzük, fűszerezzük, tárkonyecettel ízesítjük.
Megjegyzés
Az adott étel receptje az alábbi korcsoport számára készült:
11-14 évesek
Az adott étellel a közétkeztető az alábbi számú étkezést biztosítja:
Háromszori