Tárkonyos csirkeragu leves
Mennyiség
100
Mennyiség
100
Hozzávalók
  • 5kg csirkecomb filé
  • 0,05kg fokhagyma
  • 2,5kg sárgarépa
  • 0,6kg vöröshagyma
  • 0,9kg gyökérkocka
  • 3kg zöldborsó
  • 1l tejszín
  • 0,45l étolaj
  • 0,75kg liszt
  • 0,8kg levestészta
  • 0,01kg babérlevél
  • 0,01kg őrölt bors
  • 0,01kg tárkony
  • 0,1kg jódozott só
  • 0,007l tárkonyecet
Elkészítés
  1. A húst vöröshagymával, zöldségekkel olajon lepároljuk a babérlevéllel együtt.
  2. Megfelelő mennyiségű vízzel felengedjük.
  3. Ha készre főtt, tejszínes habarással habarjuk.
  4. A levestésztát belefőzzük, fűszerezzük, tárkonyecettel ízesítjük.
Megjegyzés

Az adott étel receptje az alábbi korcsoport számára készült:

11-14 évesek

Az adott étellel a közétkeztető az alábbi számú étkezést biztosítja:

Háromszori