Tárkonyos halleves
Mennyiség
4
Mennyiség
4
Hozzávalók
  • 240g tőkehalfilé
  • 200g 3,5% zsírtartalmú joghurt
  • 120g sárgarépa
  • 120g 12% zsírtartalmú tejföl
  • 80g friss zeller
  • 80g friss petrezselyemgyökér
  • 40g vöröshagyma
  • 40g friss citromlé
  • 8g repcemagolaj
  • 8g napraforgóolaj
  • 4g tárkony
  • 4g friss fokhagyma
  • 3,2g friss petrezselyem levél
  • 2,4g jódozott só
  • 0,4g fekete bors
Elkészítés
  1. A zöldségeket hámozzuk, mossuk, egyenletes darabokra vágjuk. A vöröshagymát előkészítés után apró kockákra vágjuk.
  2. A vöröshagymát az olajon elkezdjük párolni, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a zöldségeket, együtt pároljuk tovább. Hozzáadjuk a tárkonyt, és a borsot is. Felöntjük vízzel, és addig főzzük, míg a zöldségek majdnem megpuhulnak.
  3. Amikor már majdnem megpuhultak a zöldségek, a citromlevet összekeverjük a tejföllel és a joghurttal, hozzámelegítjük a leveshez, és beleöntjük. Valamint beletesszük az egyenletes kockákra vágott halat is.
  4. Pár perc alatt készre főzzük, sózzuk, és az aprított petrezselyemmel tálaljuk.
Megjegyzés

Kisa Judit, dietetikus saját fejlesztésű receptje az EFOP-1.8.10-VEKOP-17-2017-00001 „Komplex egészségvédelem és szemléletfejlesztés a táplálkozás és gyógyszerfogyasztás területén” elnevezésű projekt keretében készült.