Tyúkhúsleves, zöldséggel gazdagon
Mennyiség
4
Mennyiség
4
Hozzávalók
  • 60g tyúkhús
  • 40g 4 tojásos száraztészta
  • 200g sárgarépa
  • 200g petrezselyemgyökér
  • 120g karalábé
  • 30g
  • 0,5kávéskanál szemes bors(ízlés szerint)
  • 1 csipet szerecsendió(opcionális)
Elkészítés
  1. Tisztítsa meg a zöldségeket és vágja hasábokra.
  2. A csirkehúst mossa meg, helyezze egy fazékba és öntse fel annyi hidegvízzel, hogy bőven ellepje, majd forralja fel a tűzhelyen. Ha feljön a habja, szűrővel kanalazza le.
  3. Adja a zöldségeket is a leveshez, majd ízesítse sóval, borssal, szerecsendióval és lassú tűzön főzze készre.
Megjegyzés

Kisa Judit, dietetikus saját fejlesztésű receptje az EFOP-1.8.10-VEKOP-17-2017-00001 „Komplex egészségvédelem és szemléletfejlesztés a táplálkozás és gyógyszerfogyasztás területén” elnevezésű projekt keretében készült.

(A kép illusztráció.)