Zellerkrémleves
Mennyiség
100
Mennyiség
100
Hozzávalók
  • 7kg friss zeller
  • 3kg tejföl (12%)
  • 1,5kg vöröshagyma
  • 0,6kg búzaliszt (BL 55)
  • 0,4kg napraforgóolaj
  • 0,1kg friss petrezselyem levél
  • 0,05kg friss zellerlevél
  • 0,007kg feketebors őrölt
Elkészítés
  1. A megtisztított, felkockázott zöldségeket az olajon megpirítjuk (először a hagymát, majd ráborítjuk a zellert), kevés liszttel megszórjuk, majd felöntjük vízzel, ízesítjük zellerkrémleves alappal, borssal és petrezselyem zölddel.
  2. Amikor megpuhult, turmixoljuk, hozzáadjuk a tejfölt és összeforraljuk.
  3. Zellerzölddel díszítjük!
Megjegyzés

Az adott étel receptje az alábbi korcsoport számára készült:

11-14 évesek

Az adott étellel a közétkeztető az alábbi számú étkezést biztosítja:

Háromszori