Zöldborsóleves
Mennyiség
100
Mennyiség
100
Hozzávalók
  • 7kg mirelit zöldborsó
  • 0,3kg
  • 0,3kg cukor
  • 0,5l étolaj
  • 3csomó petrezselyemzöld
  • 0,6kg liszt
Elkészítés
  1. Olajban a cukrot világosra pirítjuk hozzáadjuk a zöldborsót, a petrezselyemzöldet, a sót és fedő alatt pároljuk.
  2. Ha megkívánja, kevés vizet adunk hozzá.
  3. Addig pároljuk míg puha lesz, vízzel felengedjük, felforraljuk és a világos rántást hozzáadása után jól kiforraljuk.
  4. Betétnek adhatunk hozzá vajas galuskát.
Megjegyzés

Az adott étel receptje az alábbi korcsoport számára készült:

11-14 évesek

Az adott étellel a közétkeztető az alábbi számú étkezést biztosítja:

Háromszori