Zöldborsóleves
Fogás
Levesek
Mennyiség
100
fő
Mennyiség
100
fő
Hozzávalók
7
kg
mirelit zöldborsó
0,3
kg
só
0,3
kg
cukor
0,5
l
étolaj
3
csomó
petrezselyemzöld
0,6
kg
liszt
Elkészítés
Olajban a cukrot világosra pirítjuk hozzáadjuk a zöldborsót, a petrezselyemzöldet, a sót és fedő alatt pároljuk.
Ha megkívánja, kevés vizet adunk hozzá.
Addig pároljuk míg puha lesz, vízzel felengedjük, felforraljuk és a világos rántást hozzáadása után jól kiforraljuk.
Betétnek adhatunk hozzá vajas galuskát.
Megjegyzés
Az adott étel receptje az alábbi korcsoport számára készült:
11-14 évesek
Az adott étellel a közétkeztető az alábbi számú étkezést biztosítja:
Háromszori