„Egészséges táplálkozást ösztönző iskola” program, OGYÉI
Mindent a közétkeztetésről szülőknek, pedagógusoknak
Az OGYÉI gondosan szerkesztett kiadványa közérthető formában nyújt hiteles tájékoztatást arról:
- miért fontos, hogy mit eszik a gyerek az iskolában
- hogyan segíti a családokat az iskolai közétkeztetés
- milyen szabályok vonatkoznak az iskolára
- hogyan lépett érvénybe a közétkeztetési rendelet
- ki ellenőrzi az iskolai közétkeztetést
- hogyan működik az iskolai közétkeztetés
- mit tehet a szülő annak érdekében, hogy egészségesen táplálkozzon a gyermek az iskolában.
Továbbá tartalmaz egy, a közétkeztetési rendelet legfontosabb előírásait megvilágító, gyakorlati tanácsokkal kiegészített „közétkeztetési kisokost” és egy fejezetet, a gyerekek egészséges táplálkozásának alapjairól.
A kiadvány szerkesztésében az OGYÉI szakértői mellett Szűcs Zsuzsanna, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének (MDOSZ) munkatársa vett részt. A kiadványt az MDOSZ, a Nemzeti Népegészségügyi Központ, a Nemzeti Élelmiszeránc-biztonsági Hivatal munkatársai és Vígné Sági Katalin, dietetikus-élelmezésvezető lektorálta.
A kiadvány az OGYÉI „Egészséges táplálkozást ösztönző iskola” programjának részét képezi. A program keretében az összesen 15 000 példányban nyomtatott kiadványból 4550 példány került kiosztásra, országosan 10 általános iskolában.