Az OGYÉI által kidolgozott egyszerű ábra azt mutatja meg, hogy hány étkezés javasolt a nap folyamán, ezek ideálisan a napnak mely szakaszára esnek és hogy az egyes étkezések között mennyiségi különbséget kell tenni. Az ábra felhívja továbbá a figyelmet a napi 8 óra alvás és napi min. 2 liter folyadék bevitelének szükségességére is.

Az ábra 8, egyszerű, könnyen megjegyezhető szabállyal egészül ki. Ezek részletesen ki vannak fejtve a lakosságnak szóló 60+ egészség c. kiadványban, amely konkrét példákkal együtt mutatja be az egyes kisétkezések és az étrend összeállításának szempontjait.

Az infografika elsősorban lakossági felhasználásra készült. Az egészégügyi és élelmezési területen dolgozó szakembereknek szóló, időskori táplálkozási ajánlással kapcsolatos szakmai anyagaink itt érhetők el.

Az OGYÉI új, időseknek szóló nemzeti táplálkozási ajánlása a Széchenyi 2020 programban megvalósuló EFOP-1.8.10-VEKOP-17-2017-00001 azonosító számú, Komplex egészségvédelem és szemléletfejlesztés a táplálkozás és gyógyszerfogyasztás területén című kiemelt projekt, T02 Kardiovaszkuláris és onkológiai kliensutak mentén idősek helyes táplálkozási szokásainak fejlesztése nevű munkacsomagban zajló munka eredménye.