“Egészséges táplálkozást ösztönző iskola” program, OGYÉI

Mindent a közétkeztetésről szülőknek, pedagógusoknak

Az OGYÉI gondosan szerkesztett kiadványa közérthető formában nyújt hiteles tájékoztatást arról:

  • miért fontos, hogy mit eszik a gyerek az iskolában
  • hogyan segíti a családokat az iskolai közétkeztetés
  • milyen szabályok vonatkoznak az iskolára
  • hogyan lépett érvénybe a közétkeztetési rendelet
  • ki ellenőrzi az iskolai közétkeztetést
  • hogyan működik az iskolai közétkeztetés
  • mit tehet a szülő annak érdekében, hogy egészségesen táplálkozzon a gyermek az iskolában.

Továbbá tartalmaz egy, a közétkeztetési rendelet legfontosabb előírásait megvilágító, gyakorlati tanácsokkal kiegészített „közétkeztetési kisokost” és egy fejezetet, a gyerekek egészséges táplálkozásának alapjairól.

A kiadvány szerkesztésében az OGYÉI szakértői mellett Szűcs Zsuzsanna, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének (MDOSZ) munkatársa vett részt. A kiadványt az MDOSZ, a Nemzeti Népegészségügyi Központ, a Nemzeti Élelmiszeránc-biztonsági Hivatal munkatársai és Vígné Sági Katalin, dietetikus-élelmezésvezető lektorálta.

A kiadvány az OGYÉI „Egészséges táplálkozást ösztönző iskola” programjának részét képezi. A program keretében az összesen 15 000 példányban nyomtatott kiadványból 4550 példány került kiosztásra, országosan 10 általános iskolában.