„Egészséges táplálkozást ösztönző iskola” program, OGYÉI

Ebben a dokumentumban összefoglaltuk, milyen feltételeknek kell teljesülniük ahhoz az iskolában, hogy a tanulók az egészséges táplálkozásra és a közétkeztetés elfogadására legyenek ösztönözve.

De ez nem minden!

Hazai és nemzetközi jó gyakorlatokat is összegyűjtöttünk, hogy ötleteket adjunk ahhoz, hogyan teljesíthetők az egyes feltételek, akár önerőből, lényeges anyagi és emberierőforrás-ráfordítás nélkül.

A dokumentumot az OGYÉI Táplálkozás-epidemiológiai Főosztályának szakértői dolgozták ki, a Nemzeti Népegészségügyi Központtal (NNK), a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségével (MDOSZ) és a SOTE Egészségtudományi Kar, Dietetikai és Táplálkozástudományi Tanszékével egyeztetve.

A segédlet az OGYÉI „Egészséges táplálkozást ösztönző iskola” programjának részeként az iskolákban megalakult „menzabizottságok” munkáját támogatta. A menzabizottságok a 8 pontban meghatározott feltételrendszer mentén önértékelést végeztek és a jó gyakorlatok felhasználásával cselekvési tervet dolgoztak ki. Bővebben a programról itt.