A 2014-ben hatályba lépő közétkeztetési rendelet megalkotása folyamán kiemelt cél volt, hogy a felmerülő, szakorvos által igazolt diétás étkeztetést intézményi keretek között kötelező legyen biztosítani, így garantálva az étrendi kezelésre szoruló gyermekek esélyegyenlőségét, terápiájának töretlenségét.

A Diétás étkezés című OGYÉI-kiadvány célja, hogy eligazítsa a szülőket, pedagógusokat, gyermekélelmezésben dolgozó szakembereket a leggyakoribb diétákat (laktózintolerancia, cöliákia, tejfehérje-allergia, tojásallergia, szénhidrátanyagcsere-zavarok) illetően és támogassa az egységes szemlélet kialakítását. Annak érdekében, hogy az érintett gyermekek étrendjük korlátai ellenére is az egészségük megőrzéséhez és megfelelő fejlődésükhöz szükséges legoptimálisabb étkeztetésben részesüljenek.