A 2014-ben hatályba lépő közétkeztetési rendelet megalkotása folyamán kiemelt cél volt, hogy a felmerülő, szakorvos által igazolt diétás étkeztetést intézményi keretek között kötelező legyen biztosítani, így garantálva az étrendi kezelésre szoruló gyermekek esélyegyenlőségét, terápiájának töretlenségét.

A Diétás étkezés című OGYÉI-kiadvány célja, hogy eligazítsa a szülőket, pedagógusokat, gyermekélelmezésben dolgozó szakembereket a leggyakoribb diétákat (laktózintolerancia, cöliákia, tejfehérje-allergia, tojásallergia, szénhidrátanyagcsere-zavarok) illetően és támogassa az egységes szemlélet kialakítását. Annak érdekében, hogy az érintett gyermekek étrendjük korlátai ellenére is az egészségük megőrzéséhez és megfelelő fejlődésükhöz szükséges legoptimálisabb étkeztetésben részesüljenek.

Ha tetszett, lájkold és oszd meg: