Keressük 2016 közétkeztetőjét!

shutterstock_158851013

Ki lesz 2016 közétkeztetője?

A pályázat célja, hogy a menzán étkező diákok közreműködésével találjuk meg „2016 közétkeztetőjét”, azaz azt a céget, amely a táplálkozás-egészségügyi előírásokat is betartva a legfinomabban főz az iskolásoknak. Ehhez a versenyben résztvevő diákok 2×2 héten át figyelik és értékelik az ételeket, majd az egyes osztályok a kétheti menüből 6 ételre (2 levesre, 2 fő ételre és 2 desszertre/harmadik fogásra) voksolhatnak. Amelyekre ők a legnagyobb arányban szavaznak, azok kerülhetnek fel a TOP50-es listára. A legtöbb TOP50-es helyet szerző szolgáltató nyeri a „2016 közétkeztetője” címet. A legjobban sikerült ételek leírását, képét a játékot szervező OGYÉI a www.merokanal.hu–n is közzéteszi, hogy szabadon terjedhessen a jó példa.
A közétkeztetőket a diákok hívják meg a játékba: akkortól kapcsolódhatnak be, amint az első általuk étkeztetett osztály beregisztrál a www.merokanal.hu–n, jelezve, hogy majd részt kíván venni a szavazásban.

A szolgáltatók addig is felkészülhetnek a versenyre. A 2×2 hetes játékperiódus:

 • 2016. november 21-től 2016. december 2-ig és
 • 2016. december 5-től 2016. december 16-ig tart.

A gördülékeny részvételükhöz a következők segítségére van szükségük, mert szükségünk van erről a négy hétről:

 • a heti menükre valamilyen könnyen kezelhető elektronikus formában,
 • az ebédek fogásainak (elektronikus) nyersanyag-kiszabatára, elkészítésének leírására és
 • az egyes ételek (ínycsiklandó) fotóira!

A játék menete

 1. A szolgáltató értesítést kap a területéhez tartozó első osztály regisztrációjáról, ezzel számára is megnyílik a www.merokanal.hu–n az adatok feltöltésének lehetősége.
 2. Ekkor kérjük a közétkeztetőt a honlapon való regisztrációra és a szükséges adatok feltöltésére.
 3. Mivel a versenyben csak olyan recept, illetve szolgáltató nyerhet, amely megfelel a táplálkozás-egészségügyi előírásoknak is, így az OGYÉI csak olyan közétkeztetők eredményét tudja értékelni, akik a szükséges adatokat publikálásra is hozzáférhetővé tették. Ezért az egyes szolgáltatóktól a következők feltöltését kérjük a www.merokanal.hu weboldal segítségével:
  • a négy hét ételsora/étlapja – lehetőleg a honlapon található űrlap kitöltésével, végesetben: .pdf, .doc, .docx, .xls, .xlsx formátumban legkésőbb a tárgyhét elejéig, azaz november 21-ig, vagy december 5-ig,
  • a gyermektől szavazatot kapott ebédre készített ételek receptjei anyagkiszabással és elkészítési móddal – lehetőleg a honlapon található űrlap kitöltésével, végesetben: .pdf, .doc, .docx, .xls, .xlsx formátumban legkésőbb 2016. december 20-ig,
  • a gyermekektől szavazatot kapott fogások digitális fotói legkésőbb 2016. december 20-ig – ehhez a 2×2 szavazási hét alatt minden ebédre tálalt ételről előzetesen fotót szükséges készíteni, illetve
  • a szervező bekéri az egyes szolgáltatóktól az iskolai közétkeztetésben általuk élelmezettek létszámát – ennek figyelembevételével teremt egyenlő esélyeket a versenyben, azzal arányosan veszi figyelembe a leadott szavazatokat.
 4. A diákok 2016. december 20-ig adhatják le szavazataikat. A közétkeztetési rendeletnek nem megfelelő pályázatok automatikus kizárásban részesülnek. A recepteket és az étlapokat ezt követően egy (az OGYÉI, a KÖZSZÖV és az MDOSZ szakértőiből álló) zsűri értékeli. Az arányosan legtöbb szavazatot kapott, s a zsűrin is továbbjutó 10 leves, 30 főétel és 10 desszert adja majd a TOP50-es listát. A legtöbb TOP50-es helyet szerző szolgáltató pedig elnyeri a „2016 közétkeztetője” címet.

Díjazás

Az év közétkeztetője címet jelző serleget a kampány 2017. februárjára tervezett záró rendezvényén adjuk át. Az év közétkeztetőjével interjút készítünk, amelyet a képviselője életrajzával és az élelmezési csapat fényképével együtt publikálunk a honlapon.
Az év közétkeztetőjének élelmezési csapata számára továbbképző – csapatépítő tréninget szervezünk.
A TOP50 menzaétel közé bejutó fogások leírását az azt készítő közétkeztető nevével, a főszakács vagy az élelmezésvezető fotójával örökítjük meg a www.merokanal.hu oldalon található receptgyűjteményben.

A pályázatokkal kapcsolatos információ:

Kontakt: Balogh-Tóth Krisztina Tímea, OGYÉI Kommunikációs Iroda
E-mail: info@merokanal.hu
Telefon: Tel.: (1) 8869-300/164-es mellék