Szakértők a szabadszedéses menzáról

A téma iránti nagy érdeklődésre való tekintettel a soron következő, 2024. március 20-i közétkeztetési munkacsoport témája a szabadszedés a menzán. A munkacsoport találkozóit szervező Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) minden érdeklődőt szívesen lát, de a részvétel regisztrációhoz kötött. Figyelem! … Tovább

Közétkeztetés a változásért

2024. február 22-én sikeresen lezajlott az idei első, de immár 19. alkalommal meghirdetett közétkeztetési munkacsoporti ülés, a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) Táplálkozástudományi Főosztálya és a közétkeztetési munkacsoportot koordináló bizottság szervezésében. A találkozó vendégelőadója Dr. Diófási-Kovács Orsolya, a Budapesti … Tovább

Megjelent a napjaink gyermek-közétkeztetését vizsgáló kutatás tanulmánykötete

2018 és 2022 között az MTA BTK Néprajztudományi Intézet és az OGYÉI (jogutódja a Nemzeti Népegészségügyi Központ, NNGYK) közös kutatásban vett részt. A társadalomtudományi, néprajzi és táplálkozástudományi szempontok együttes bevonásával zajló vizsgálat középpontjában gyermek-közétkeztetés állt. A kutatás fő célja annak … Tovább

Közétkeztetés a változásért – újabb műhelybeszélgetés a NNGYK szervezésében

Újabb online találkozót szervez a közétkeztetési munkacsoport keretében a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK), fenntarthatóság témában. A 2024. február 22-én, csütörtökön, 13:00-15:00 óra között, Közétkeztetés a változásért címmel megrendezésre kerülő programra 2024. február 21., 16:00 óráig fogadják a téma … Tovább

Ételallergiával a közétkeztetésben – vendégünk volt az Anafilaxiás Allergiásokért Egyesület

2023. november 23-án 18. alkalommal az Anafilaxiás Allergiásokért Egyesület közreműködésével sikeresen lezajlott a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) Táplálkozástudományi Főosztálya és a közétkeztetési munkacsoportot koordináló bizottság által szervezett közétkeztetési munkacsoporti ülés. Az Anafilaxiás Allergiásokért Egyesületet Dr. Csáki Csilla, allergológus, … Tovább

Egyre nagyobb biztonságban vannak a nevelési-oktatási intézményekben a súlyosan allergiás gyerekek

25 ezerre becsülik a szakemberek – Dr. Papp Gábor, az Allergia Képzett Iskola (AKI) program alapítójának felmérése alapján – azoknak az ételallergiás gyerekeknek a számát Magyarországon, akik esetében magas az úgynevezett anafilaxiás sokk kockázata. Ez a túlérzékenységi reakció akár egészen … Tovább

Elindult a regisztráció a NNGYK által szervezett Ételallergiával a közétkeztetésben című online programra

Fontos témát járnak körül a szakemberek a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) által életre hívott és koordinált közétkeztetési munkacsoport újabb találkozóján. A 2023. november 23-i, Ételallergiával a közétkeztetésben című programon az Anafilaxiás Allergiásokért Egyesület képviselői beszélnek arról, hogyan lehet … Tovább

Továbbra is nemzetközi érdeklődésre tart számot a magyarországi közétkeztetés

Az Európai Dietetikus Szövetség (European Federation of the Associations of Dietitians, EFAD) 14., Dietetikai ellátás, egy emberi jog: előrelépés egy új korszakba címmel meghirdetett kongresszusán a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) is képviseltette magát.

Fenntarthatóság a gyakorlatban – tanácsok a közétkeztetésben dolgozóknak

A NNGYK szervezésében megvalósuló közétkeztetési munkacsoport aktuális online találkozója a korábbi ülés témáját folytatja. A Fenntarthatóság – gyakorlati megvalósítás című találkozóra 2023. október 26-án, 13:00-tól kerül sor. A közétkeztetésben dolgozók, a téma iránt érdeklődők jelentkezését 2023. szeptember 25., 16:00-ig várjuk, … Tovább

Az iskolai menzák múltját, jelenét és jövőjét bemutató kiállítás nyílt az NNGYK közreműködésével

2023. szeptember 14-én nyílt a Menzán innen – menzán túl. Titkok, tények és távlatok az iskolai közétkeztetésben című kiállítás a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban. Az interaktív elemekben, kreatív installációkban is bővelkedő tárlat minden korosztály számára tartogat meglepetéseket. Stílusosan lekváros … Tovább