Új oktatóvideó! 10 tipp víziváshoz, gyerekeknek – nézd meg itt!

2024. mácius 18-22. között zajlott a 14. HAPPY-hét, az ország legnépszerűbb vízfogyasztást népszerűsítő programja, melyben idén 1144 nevelési-oktatási intézmény vett részt.

A programot koordináló Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) levélben tájékoztatta az óvodákat, iskolákat a programhoz való csatlakozás lehetőségéről, az Oktatási Hivatal közreműködésével.

A HAPPY nyereményjátéka keretében április 5-én, 247 beérkezett pályázatból kisorsoltuk az idei program nyerteseit. Az alábbi intézmények egy-egy 150 ezer forintos sportszervásárlási utalvánnyal lettek gazdagabbak.

1. Csobaji Általános Iskola (Csobaj)

2. Tiszakürti Körzeti Általános Iskola (Tiszakürt)

3. Apátkúti Erdei Általános Iskola (Visegrád)

4. Jánkmajtisi Móricz Zsigmod Általános Iskola (Jánkmajtis)

5. Károlyi Óvoda (Mindszent)

6. Nyírbátori Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola (Nyírbátor)

7. Fertő-táj Általános Iskola (Hegykő)

8. SZKTT Óvodái és Bölcsődéi Szatymazi Barackvirág Óvoda (Szatymaz)

9. Mágocsi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola (Mágocs)

10. Zombai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola (Zomba)

Gratulálunk a sorsolás nyerteseinek és köszönjük mindenkinek, hogy részvételükkel hozzájárultak az idei program sikeréhez és támogatják a fiatalokat az egészséges folyadékfogyasztási szokások kialakításában!


Nyereményjáték

A HAPPY-hét keretében minden évben nyereményjátékot hirdetünk a programra regisztrált intézményeknek. A HAPPY-hét nyereményjátékában való részvétel nem kötelező.

A játékban részt vevő intézmények között idén is 10 db, egyenként 150 000 Ft értékű Decathlon-ajándékutalványt sorsolunk ki. Az intézmények idén „pólóterv” és/vagy „képeslap” elektronikus úton történő beküldésével vehetnek részt a nyereményjátékban.

Mi a teendő?

1. A gyerekek készítsenek tervet az alábbi témákban. Egy intézmény legfeljebb 3 tervet küldhet be, szabadon választva a témák közül (küldhetnek csak pólótervet, csak képeslapot vagy ezeket vegyesen).

A) Pólóterv

A feladat olyan póló tervezése, ami kifejezi azt, hogy „vizet inni egészséges”, „a víz a legjobb szomjoltó”, „én a vizet választom, üdítő helyett”.

A terv tartalmazhat:

 • magyar nyelvű feliratot, szlogent
 • rajzot, saját grafikát

A terv nem tartalmazhat:

 • nem magyar nyelvű feliratot, szlogent
 • mesterséges intelligenciával generált képelemet
 • márkanevet

A terv mérete:

 • szélesség: 210 mm
 • maximális magasság: 297 mm

A terv készülhet:

 • analóg technikával (filctollal, festékkel stb.), papírra – ebben az esetben szkennelve vagy felülnézetből befotózva, jpg/png fájlformátumban kérjük beküldeni
 • analóg technikával (textilfilccel stb.) pólóra – ebben az esetben a pólóról felülnézetben készült, jpg/png kiterjesztésű fotót kérünk beküldeni
 • vagy digitálisan – ebben az esetben jpg/png fájlformátumban kérjük beküldeni

B) Képeslap

A feladat olyan, egyoldalas képeslap tervezése, amivel nagyszüleid, idősebb rokonaid, ismerőseid figyelmét hívod fel arra, hogy „vizet inni egészséges”, „a víz a legjobb szomjoltó”, „válasszák a vizet, üdítő helyett”, „mit nyernek azzal, ha vizet isznak”.

A terv tartalmazhat:

 • magyar nyelvű feliratot, szlogent
 • rajzot, saját grafikát

A terv nem tartalmazhat:

 • nem magyar nyelvű feliratot, szlogent
 • mesterséges intelligenciával generált képelemet
 • márkanevet

A képeslap mérete:

 • szélesség: 162 mm
 • magasság: 114 mm

A terv készülhet:

 • analóg technikával (filctollal, festékkel stb.), papírra – ebben az esetben szkennelve vagy felülnézetből befotózva, jpg/png fájlformátumban kérjük beküldeni
 • vagy digitálisan – ebben az esetben jpg/png fájlformátumban kérjük beküldeni
   

2. Az elkészült terveket e-mailben küldjék meg az NNGYK-nak, az alábbi címre: happyhet@nngyk.gov.hu. Ezzel az intézmény regisztrál a HAPPY-hét nyereményjátékára.

A pályázatok beküldésének határideje: 2024. március 28.

Fontos!

A pályázati anyag beküldésével az intézmény hozzájárul ahhoz, hogy azt a NNGYK weboldalain (ogyei.gov.hu; merokanal.hu), social media oldalain (facebook.com/merokanal.hu; www.facebook.com/nngyk.hivatalos; instagram.com/nngyk.hivatalos), továbbá a HAPPY-héttel kapcsolatos egyéb kommunikáció során közzétegye, azokat esetlegesen a játékban részt vevő többi intézmény pályázati anyagával együtt, videó részeként is publikálja.

Sorsolás, eredményhirdetés

Eredményhirdetés: 2024. április 5.
A nyerteseket a random.org oldalon sorsoljuk. A nyerteseket legkésőbb 2024. április 5-ig, e-mailben tájékoztatjuk. A sorsolás nyerteseinek listáját a merokanal.hu/happy-het-2024 oldalon is közzétesszük.

Kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésére!

Kapcsolat:
Hajdú Katalin, projektkoordinátor
happyhet@nngyk.gov.hu