Cukorbetegség – a legfontosabb tények és tévhitek

Kategória: Diéta, Egyéb, Táplálkozás | 0

A cukorbetegség a leggyakrabban előforduló anyagcsere-betegség, mely során a szervezetben nem vagy csak kis mértékben termelődik inzulin. A szervezet a cukrot (szénhidrátot) nem képes hasznosítani inzulin nélkül, így annak koncentrációja megnő a vérben (vércukor = szérum glükóz). A tartósan magas … Tovább

Tanácsok gluténérzékenyeknek a COVID-19 koronavírus-járvány idején

Kategória: Diéta, Egyéb, Hírek, Koronavírus | 0

Az OGYÉI Táplálkozás-epidemiológiai Főosztályának dietetikusai által összeállított tájékoztató tartalmazza a gluténmentes diétában fogyasztható és tiltott élelmiszereket, hasznos tanácsokat ad ahhoz, milyen ételekhez használhatók a gluténmentes gabonák, lisztek, maglisztek, tartalmaz kenyérsütési tippeket és recepteket is.

Tanácsok cukorbetegeknek a Covid-19 koronavírus-járvány idején

Kategória: Diéta, Egyéb, Hírek, Koronavírus | 0

A jelenlegi járvány következtében sokan kényszerültek olyan helyzetbe, amelyre még nem volt példa az életük során. A diabétesszel élők számára az eddig sem egyszerű étkezés, főzés, bevásárlás most még bonyolultabbá válhatott. Előfordulhat, hogy a már megszokott élelmiszerek nehezebben beszerezhetőek és … Tovább