Édességet csak mértékkel – táplálkozási tanácsok járvány idejére

Különösen nehéz lehet korlátozni a cukorbevitelünket akkor, mikor fenekestül felfordul az életünk, hiszen a stresszhelyzet önmagában és a stresszhez gyakran társuló kialvatlanság közvetetten is hatással lehet arra, hogy mennyire kívánjuk a kényeztető édességeket.

Hosszú távon, egészségünk megőrzése és a súlygyarapodás elkerülése szempontjából azonban megéri odafigyelnünk.

A cukorbevitel csökkentésének legegyszerűbb módja, ha cukros üdítők helyett vizet iszunk.

Az édesség utáni vágyunk csökkenthető kiegyensúlyozott, rendszeres táplálkozással, sőt megfelelő mennyiségű alvással is. Ha mégis sóvárgunk az édes íz után, együnk friss gyümölcsöt, esetleg minimális hozzáadott cukrot tartalmazó, friss vagy fagyasztott gyümölcsből, tejtermékekből (joghurt, túró, kefir stb.) készült pohárkrémet, süteményt, alkalmanként néhány szem aszalt gyümölcsöt vagy egy-egy kocka, legalább 60%-os kakaótartalmú étcsokoládét.

További cikkek a témában itt.