2022. május 12-én, megközelítően 250 résztvevő jelenlétében sikeresen lezajlott az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet…
2022. március 23-án, a SIRHA Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítás keretében rendezte meg a…
Az OGYÉI Táplálkozás-epidemiológiai Főosztálya 2020 őszétől kezdődően az élelmezésben dolgozó élelmezésvezetőknek, dietetikusoknak, szakácsoknak és további érdeklődő szakembereknek közétkeztetési szakmai…
2022. március 10-én sikeresen lezajlott az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) Táplálkozás-epidemiológiai Főosztályának szervezésében…
Az OGYÉI Táplálkozás-epidemiológiai Főosztálya 2020 őszétől kezdődően az élelmezésben dolgozó élelmezésvezetőknek, dietetikusoknak, szakácsoknak és további érdeklődő szakembereknek közétkeztetési szakmai…
Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) koordinálásával 2021. május 13-án sikeresen lezajlott a közétkeztetési…
Az OGYÉI Táplálkozás-epidemiológiai Főosztálya 2020 őszétől kezdődően az élelmezésben dolgozó élelmezésvezetőknek, dietetikusoknak, szakácsoknak és további…
A közétkeztetés területén dolgozik? Kérdései vannak? Itt a lehetőség!ÉLELMEZÉSVEZETŐK, DIETETIKUSOK, ÉRDEKLŐDŐ SZAKEMBEREK, FIGYELEM! Az Országos…
Az OGYÉI Táplálkozás-epidemiológiai Főosztályának dietetikusai egyhetes étlapokkal segítik a hidegételt biztosító közétkeztetőket. Az étlapok a…
A SIRHA Budapest, nemzetközi élelmiszeripari és HoReCa szakiállítás keretein belül, február 6-án került megrendezésre a…
2020. február 6-án, a SIRHA kiállításon kerül sor a Közétkeztetési Szakácsverseny 2019-2020 döntőjére és –…
Több mint 100 fő részvétele mellett, 2019. december 7-én, a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán került…
Februárban egynapos képzésen ismerhetik meg az élelmezésvezetők, dietetikusok és a téma iránt érdeklődők a közétkeztetési…
2019. október 10-én, a Lurdy házban mutatták be Gyurizca Ákos és Zentai Andrea könyvét,…
Hiánypótló, közérthető kiadványt készített az OGYÉI, melyből a szülők és pedagógusok megismerhetik az iskolai közétkeztetés igénybevételének előnyeit is.
Online elérhető az OGYÉI Országos iskolai MENZA körkép 2017 – Általános iskolai táplálkozás-egészségügyi környezetfelmérés c. kiadványa, amely a közétkeztetési rendelet hatálybalépése után két évvel, 2017 tavaszán végzett hatásvizsgálat eredményeit mutatja be, kiemelt figyelmet szentelve a 2013-óta tapasztalt változásoknak.
Menza: a szó nemcsak az emberek 98 százalékánál magasabb IQ-értéket elérők klubját jelöli, de a hétköznapokban…
Tíz iskolából hétben volt legalább egy olyan gyermek, aki orvos által igazolt betegség miatt diétás…
Az elmúlt három évben csökkent a közétkeztetésben, a menzán kínált ételek só- és cukortartalma, több…
Módosult az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet által, a gyermekek iskolai étkezését biztosító cégek részére…
Román Józsefné, Irma néni lett Magyarország legkedvesebb konyhás nénije a gyerekek szavazatai alapján azon a…
Lezárult, és ahogy arról korábban hírt adtunk, Irma néni, Román Józsefné lett Magyarország legkedvesebb konyhás…
A Sirha Budapest kiállítás adott otthont február 9-én a „Közétkeztetési Szakácsverseny 2017-2018” országos döntőjének, amelyen…
Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet 2017. augusztus 18 – szeptember 8. között pályázatot hirdet…
Szeptembertől nyolc alkalommal – a fővárosban és több vidéki helyszínen – indít képzést az közétkeztetési…
Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet tájékoztatja a közétkeztetési rendeletben előírt képzés iránt érdeklődőket, hogy…
A szülők segítsége is kell, hogy a gyerekek megszeressék az egészséges ételeket. A menzareform önmagában…
A közétkeztetők számára is szeretnénk elérhető, naprakész információkat megosztani, amellyel támogatjuk munkájukat. Gyakran Ismételt Kérdések…
A közétkeztetők számára is szeretnénk elérhető, naprakész információkat megosztani, amellyel támogatjuk munkájukat. Gyakran Ismételt Kérdések…
A közétkeztetők számára is szeretnénk elérhető, naprakész információkat megosztani, amellyel támogatjuk munkájukat. Gyakran Ismételt Kérdések…
“Ki ne szeretne bele egy maga által gondozott petrezselyembe?” Sztárséf egy közétkeztetést népszerűsítő kampányban –…
A közétkeztetők számára is szeretnénk elérhető, naprakész információkat megosztani, amellyel támogatjuk munkájukat. Gyakran Ismételt Kérdések…
A közétkeztetők számára is szeretnénk elérhető, naprakész információkat megosztani, amellyel támogatjuk munkájukat. Gyakran Ismételt Kérdések…
A Happy-héthez kapcsolódó pályázati anyagok beküldési határideje hamarosan lejár. Az általatok készített pályamunkákat földön, vízen,…
Nyolcadik alkalommal, május 8-12 között rendezi meg a magyarországi vízfogyasztás népszerűsítéseként a fiataloknak szóló Happy-hét…
A tej élet, erő, egészség. A tej egy sok úton hasznosuló élelmiszer.
A magyar konyha hagyományos alapanyaga a sertészsír, s kedvelt technológiája a bő zsírban sütés és a rántással sűrítés. Ezek a technikák nem csak az elhízáshoz járulhatnak hozzá, hanem – sertészsírt használva – a koleszterin- és telített zsírsavbevitelt is nagymértékben emelik.
Arra is kötelezi a menzarendelet a közétkeztetőket, hogy megfelelően tájékoztassák a gyermekeket, a pedagógusokat és a szülőket is a heti étrendről.
A lisztérzékenység (gluténérzékenység vagy cöliákia) egy genetikailag meghatározott, öröklődő kórkép. A problémát egy a gabonafélékben megtalálható fehérje, a glutén okozza, mely a vékonybél nyálkahártyáját roncsolja. Ez megzavarja a tápanyagok felszívódását, ami a későbbiekben különféle tüneteket és panaszokat okoz.
A nátrium ugyan az egyik legfontosabb makroelem a szervezet számára, de napi 1,5-2 gramm elégséges belőle.
Hazánkban halügyben nincs generációs konfliktus: mind a idősebbek, mind a fiatalok túl kevés vízijószágot esznek,…
Amikor az ember jól megsózza az ételét, azzal nem csak az ízlelését bolondítja, hanem mélyen beleavatkozik a szervezete önszabályozó mechanizmusaiba is.
Az egészséges táplálkozással kapcsolatos ismeretek átadása gyakorlatban számos módon megközelíthető. Nézze meg mely ország jár előttünk jó példával?