2. Kire szavazol?

Legkedveltebb konyhásnéni/konyhásbácsi (gyermekétkeztetés)

A kategória jelöltjei

Ács Piroska

A zalaszentgróti Koncz Dezső Óvoda és Általános Iskola adagoló konyháján dolgozik Piroska. Kitartó és áldozatkész munkája miatt jelöltük őt. Az iskola speciális nevelésű, sérült, fogyatékos gyermekek nevelésével foglakozik,  így még jobban figyelni kell az ellátásukkor. Piroska nagy szeretettel és türelemmel bánik a kis étkezőkkel szemben, minden kis gyerkőchöz van egy két jó szava. Fontos számára a gyermekek egészséges táplálása.  A munkatársaival nagyon jól együtt tud dolgozni, mindenkinek szívesen segít, ha valami problémával megkeresik. Minden fejlesztési folyamatban szorgosan részt vesz.

Vásártér Bt.

Bajzáth Ferencz Szilvia

Munkájában rendszeres, lelkiismeretes és rendkívül alázatos, minden feladatát maximális odafigyeléssel végzi. Kiválóan dolgozik, munkájára mindig igényes, megbízható és precíz. Közösségében példaértékű hozzáállásával, segítőkészségével és pozitív szemléletével motiválja kollégáit. Feladatain túl is felelősséget vállal, mindig a közös célokat tartja szem előtt, így munkája nagyban hozzájárul a konyha hatékony működéséhez és jó hangulatához.

Eatrend Kft.

Barcziné Iványi Annamária

Vicces, pontos, precíz, jó csapatjátékos, türelmes, magabiztos. Még a legfélénkebb gyermekkel is a másodpercek tört része alatt képes kapcsolatot kialakítani. Kreatív ötleteivel segíti a gyors- és zökkenőmentes kiszolgálást. Hihetetlen teherbírása van. Szíve – lelke benne van minden ebédben.

Dunaharaszti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola

Bilku Mária

Marika példaértékű elhivatottsággal és gondossággal végzi mindennapi munkáját.
A bölcsődei étkeztetésben előírt higiénés szabályokat kiemelten szem előtt tartja.
Munkavégzése során precíz, megbízható, lelkiismeretes, szorgalmas.
Jól tud csapatban együtt dolgozni.
Mindig lehet rá számítani, hiányzás esetén a szakácsot is megbízhatóan helyettesíti, ilyenkor előzőleg utánanéz az étel elkészítésének, a kisgyermeknevelők és dajkák visszajelzését szívesen fogadja.
Munkája során nagy figyelmet fordít a tálalásra
Ő maga is nagyon finoman süt, főz, saját receptjeit szívesen osztja meg az élelmezésvezetővel.
Kedves személyiség, öröm vele együtt dolgozni, segítőkész.

Óbudai Egyesített Bölcsődék- Szél Bölcsőde

Bitóné Tóth Judit

Kistelek városában Juditka névre hallgat a legkedveltebb konyhás néni.
A mi Juditkánk tyúkanyóként terelgeti a kicsiket és nagyokat egyaránt.
Senkit nem hagy éhesen távozni az ebédlőből.
Óvatosan terelgeti a vendég sereget a helyes étkezési szokások betartása felé.Neki köszönhetjük,hogy a gyerekek valóban csak annyit szednek ki a tányérba, amennyit valójában meg is esznek.
Viszont,ha valakin meglátja a szomorúság , azonnal a szárnyai alá veszi és szerencsére az örömöket is szívesen megosztják vele a vendégeink.
Juditka aktívan vesz részt a városi rendezvényeken is,melyre meghívják a céget.
A vendégek szeretik és keresik a társaságát! 🫶🏻 Kérlek szavazzatok a mi Juditkánkra!!

Hungast 14.Kft.

Dávid Tímea

Timi néni a hűtők rettenthetetlen ismerője nála senki nem tudja jobban figyelemmel kísérni fagyos hőmérsékletüket. A szavatossági idők elbújnak ijedtükben, de ő mindig megadásra bírja őket. Precízen, jókedvűen veszi fel a munkát. A konyha lelkes csapatát színesíti, mindig jó helyen van jó időben és a keze alá dolgozik kolléganőinek. A legjobb hallgatóság, nála mindenki kiöntheti a szívét, együtt érez és mosolyogva segít. Gyere-kóstolj! ételkínáló reggeleken megízlelteti a házi készítésű krémjeinket az óvodánk aprajával és nagyjával, ezzel törekszik a jó kapcsolat kialakítására. Imádja a gyerekeket, kíváncsian várja a konyhán főzött finomságok fogadtatását.
Csapatunk aktív tagjaként megérdemelné az elismerést.

II. sz Napsugár Óvoda és konyha

Fehér Györgyi

Fehér Györgyi 2019 óta dolgozik a kórház konyháján, és munkáját azóta is kiemelkedő lelkiismeretességgel, precizitással és emberséggel végzi. Példaértékű abban, ahogyan a mindennapi feladatokat nem pusztán kötelességként, hanem hivatásként éli meg. Tudja, hogy az étkezés az ellátottak életében nemcsak testi szükséglet, hanem lelki támasz is – ezért különös gondot fordít arra, hogy minden tálcán jókedv, figyelem és gondoskodás is érkezzen.
Györgyi minden nap igyekszik egy kis örömet csempészni a betegek napjaiba. Apró gesztusokkal, kedves szavakkal, egy mosollyal vagy egy rövid beszélgetéssel is élménnyé teszi az étkezést. Ügyel arra, hogy az ételek mindig esztétikusan legyenek tálalva, és ha lehetőség nyílik rá, kreatív ötletekkel színesíti az étrendet – például ünnepnapokon tematikus díszítéssel, szezonális alapanyagokkal vagy apró meglepetésekkel.
Kollégái elismeréssel beszélnek róla: segítőkész, pontos, megbízható, és mindig számítani lehet rá. Jó gyakorlatokat vezetett be a konyhai rend és higiénia terén, példát mutat a fiatalabb munkatársaknak a gondos munkavégzésben és a betegek iránti empátiában. Figyel az ételallergiás és speciális étrendet igénylő betegek igényeire is, és ha kell, személyesen egyeztet az ápolókkal, hogy senki ne maradjon le a megfelelő ellátásról.
Munkáját az teszi különlegessé, hogy nemcsak ételeket oszt, hanem törődést is ad. Az ő jelenléte a konyhán biztosíték arra, hogy az étkezés ne csupán napi rutin legyen, hanem egy kis emberi kapcsolódás, amely jobbá teszi az ellátottak napját.

II. sz Ceglédi Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet

Fekete Anikó

Anikó nagyon jól dolgozik csapatban, együttműködik az élelmezésvezetővel és a szakácsnővel.
Kedves személyiségű, öröm vele együtt dolgozni, segítőkész, lehet rá számítani.
Mindig érdeklődik, figyelemmel kíséri hogyan ettek a gyermekek.
Nagy figyelmet fordít az élelmiszerbiztonságra, ügyel az eszközök tisztántartására, fertőtlenítésére.

Óbudai Egyesített Bölcsődék- Csillaghegyi Makovecz Bölcsőde

Gorondiné Medvigy Natália

Az utolsó falatot is kész megosztani bárkivel!
Konyhai kisegítőnk, több mint 9 éve dolgozik egy nyolc osztályos gimnázium tálalókonyháján. A gyerekek szeretete, pozitív kisugárzása miatt lett mindenki kedvence.
Minden gyermeket név szerint ismer. Minden ételt előzetesen megkóstol, ebből adódóan nyugodt szívvel ajánlja a gyerekeknek. Előre felkészül az étlapban bevezetett újításokból, így invitálja a fogyasztókat az ételek a megrendelésére, fogyasztására.  Célja, hogy minden gyermek jóllakottan távozzon.
Munkájára, környezetére igényes. Az étteremben minden évszakban más díszítéssel várja a tanulókat. Mikuláskor szívesen jelmezt is ölt, ami megmosolyogtatja az ebédlőbe lépőket.
Megbízható, precíz, gyors munkája miatt a csapatunk nélkülözhetetlen tagja.

Prizma-Junior Zrt

Halászi Márta

Halászi Márta – Márti a Biogastro Óbudai egységében dolgozik lassan 5 éve kézilány/tálalóként.
A reggeli órákban részt vesz az ételek elkészítésében, délben pedig a felsős diákokat látja el a finom, gondosan elkészített ebéddel.
Általában jókedvű és igyekszik minden nap mosolyt csalni a gyerekek arcára. Az ebédlőben mindig vidám hangulat uralkodik, ahol a gyerekek nemcsak jól laknak, hanem jókedvűen is távoznak.
A gyerekek mondták róla: „A Márti derűje és kedvessége igazi fűszere a mindennapoknak.”
A vezetői mondták róla: „Márta nemcsak a finom ételek miatt különleges, hanem azért is, mert minden egyes tálalással figyelmet és törődést ad. Ő az, aki miatt az iskolai ebéd nem csak étkezés, hanem élmény is. Márta kis termet, nagy szív”
Szakmai hitvallása: a konyha, pontosabban a tálaló konyha nem csak munkahely. Itt fő a barátság, sül a szeretet, és gőzölög a türelem. Minden gyereknek jár egy meleg ebéd – és egy még melegebb mosoly. Minden nap az a célja, hogy a gyerekek ne csak jóllakjanak, hanem mosolyogjanak is, amikor kilépnek az ebédlőből. Ehhez tartozik elválaszthatatlanul minden étel esetében a jókedv, mint alapanyag.
Eredményei: Havonta egyszer túléli a panírozó napot. Megpróbálja elérni, hogy a gyermekek megtanuljanak kérni. Ismeri a gyerekeket, név szerint és tudja, hogy mit szeret s mit nem, de azt is tudja, hogy a konyhában, tálaló pultban minden mozdulat számít.
Közösségi tevékenység: Párhuzamosan hallgat szemelvényeket arról, hogy ki kinek tetszik a 7/a-ból. 😊

Biogastro Kft.

Hangodi Józsefné

Hangodi Józsefné Marika már a kezdetek óta a Dányi Bóbita Szociális és Gyermekjóléti Alapszolgáltatási Központ konyhájának meghatározó alakja. Több mint 13 éve látja el lelkiismeretesen feladatait az intézményi, azon belül is a gyermekétkeztetés területén.
Kétgyermekes édesanyaként és négy unoka büszke nagymamájaként pontosan tudja, mennyire fontos a gyermekek egészséges testi-lelki fejlődéséhez a változatos, szezonális, zöldségekben és gyümölcsökben gazdag étrend biztosítása. Ugyanakkor tisztában van azzal is, hogy a gyermekek sokszor válogatósak, ezért ebben a szakmában nélkülözhetetlen a rugalmasság és a kreativitás.
Célja, hogy az ételkészítés során mindig szem előtt tartsa: a gyermekek először a szemükkel esznek. Ezért különös figyelmet fordít arra, hogy az ételek ne csak ízletesek, hanem látványra is vonzóak legyenek – így ösztönözve a kicsiket arra, hogy megkóstolják azokat.
Marika néni konyhája nemcsak az ízekről, hanem az élményekről is szól. A bölcsődés gyerekek gyakran betekinthetnek a konyhába, megnézhetik a hatalmas fazekakat, fakanalakat, és beleshetnek a „varázsműhelybe”. Ilyenkor Marika néni gyakran dalra fakad, amit a gyerekek csillogó szemmel és mosollyal viszonoznak.
Ezek a közös élmények segítenek abban, hogy a gyerekek nyitottabbá váljanak az új ízek iránt, és bátrabban megkóstolják a számukra addig ismeretlen ételeket. A mai rohanó világban, amikor sok családban kevés idő jut a közös főzésre, sok kisgyermek először a bölcsődében találkozik bizonyos ételekkel.
Marika néni ezért különösen fontosnak tartja, hogy az ételek minden szempontból – külalakban, ízben és színben – a gyerekek számára vonzóak és fogyaszthatók legyenek. Munkájának sikerét jól mutatja, hogy számos szülő kéri tőle a bölcsődei ételek receptjét, mert gyermeke otthon is „olyan finomat szeretne enni, mint amilyet a bölcsiben kapott”.

Dányi Bóbita Szociális és Gyermekjóléti Alapszolgáltatási Központ

Horváth Márta

Márta néni a zöldségek zsonglőre, nincs olyan huncut krumpli, vagy nagyra nőtt káposzta, ami a keze alatt meg ne szelídülne. A vörös hagymától bár néha könnycseppet morzsol, de ezt feledteti vele a gyerekek boldog mosolya. A konyhai robotgéppel is sikeresen harcol pörög-forog de az végül megadja magát. Munkáját precízen, pontosan végzi a dátumok és maghőmérők használatának mindentudója. Kora reggeltől ebédig meg sem áll. Imádja a gyerekeket, mosolyogva csodálja, hogy a konyhán főzött finomságokat jó ízűen fogyasztják. Óvodánk Gyere-Kóstolj programjain lelkesen ízlelteti a házi készítésű, egészséges krémjeinket, a szülőkkel, ezzel törekszik a jó kapcsolat kialakítására. A NapsiOvi csodakrémje csupa sárgarépából, vitaminba gazdag finomság, mely az ő gondolatai alapján született, tízóraira fogyasztjuk.
Munkához való hozzáállása páratlan. Jelenléte nyugalmat és biztonságot ad a körülötte lévőknek.

II. sz Napsugár Óvoda és konyha

Hűse Dániel

Dani fiatal, lelkes és elhivatott konyhai munkatársunk. Munkája példaértékű, mivel nem csupán a feladatait látja el kiemelkedő alapossággal, hanem szívvel-lélekkel dolgozik a gyermekek jólétéért és egészséges fejlődéséért, valamint, hogy a dolgozók is elégedettek legyenek. Fiatal kora ellenére példamutató felelősségérzettel és elhivatottsággal végzi munkáját. A bölcsődés korosztály mellett az óvodás korú gyermekeket is élelmezzük, ahol reform étrend szerint is főzünk, melyben Dani szívesen részt vesz. Figyel az alapanyagok gondos előkészítésére, és minden apró részletre, ami az ételek zökkenőmentes elkészítését segíti. A mosogatást és a konyha tisztántartását is precizitással végzi. Mindemellett aktív részese a konyhai csapatnak, ahol mindig készséges, segítőkész hozzáállással támogatja a kollégáit. Külön kiemelendő, hogy cukrász végzettséggel rendelkezik, így az étlapon szereplő sütemények elkészítésében kulcsszerepet játszik. A desszertek nemcsak ízletesek, hanem esztétikusan vannak tálalva a gyermekek és dolgozók részére egyaránt. Fontos számára a folyamatos fejlődés, nyitott az új megoldásokra. A bölcsőde minden dolgozójával mindig udvarias, segítőkész, mindenkihez van egy-egy kedves szava. Jókedvű, derűs személyisége nemcsak a konyhai csapatra, hanem az egész intézmény hangulatára is pozitív hatással van. Dani munkája bizonyítja, hogy a közétkeztetésben dolgozók hivatása nélkülözhetetlen és értékes. Elkötelezettsége és emberi hozzáállása alapján méltó a „Magyarország legkedveltebb konyhásbácsi” címre.

II. sz Kőbányai Egyesített Bölcsődék (KEB)

Kabókné Csernyánszky Zsuzsanna

Szorgalmas, megbízható kreatív csapatjátékos. Munkájára, környezetére igényes. A szakácsnő munkáját hatékonyan segíti mind az első mind az utómunkálatokban.
Tudja, mikor mi a dolga, idejét hatékonyan ossza be. Betartja az élelmiszer biztonsági szabályokat. A szakács kérését maximálisan teljesíti, kreatív ötleteivel hozzájárul a tálaláshoz, uzsonna csomagoláshoz.
Szeretettel végzi a munkáját, és örömét leli abban, hogy hozzájárul a gyerekek ételeinek elkészítéséhez.

Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzat Egyesített Bölcsődék

Kádisev-Varga Zsuzsanna

Iskolánk étkezési programjának indulása óta bátran számíthatunk rá – mindig lelkiismeretesen, segítőkészen és jókedvvel végzi munkáját. Már a korábbi években is aktívan közreműködött a külső cég által biztosított étkeztetés szervezésében és gördülékeny lebonyolításában. A diákokkal rendkívül jól megtalálja a közös hangot: figyelmes, türelmes, és mindig mosollyal fogadja őket. A gyerekek tudják, hogy ha valami hiányzik az ebédből, vagy ha szeretnének egy kis repetát, bátran fordulhatnak hozzá. Empatikus hozzáállása és közvetlen személyisége nagyban hozzájárul ahhoz, hogy az iskolai étkezések barátságos, családias hangulatban teljenek. Munkáját nemcsak precízen, hanem szívvel-lélekkel végzi, így mára az iskola közösségének megbecsült és szeretett tagjává vált. Elkötelezettsége, pozitív kisugárzása és diákcentrikus szemlélete példát mutat mindannyiunk számára.
Diákojainktól kapott visszajelzéseknél nem is kell több, mint karácsonyi meglepetésük és kedves szavaik vagy lelkesedésük – „Sosem voltak még ilyen jó konyhás nénieink!”

SZÁMALK-Szalézi Technikum és Szakgimnázium

Kiss Anikó

Anikó néni pörög, forog a konyha dalos pacsirtája, a munka csak úgy ég a keze alatt. Jókedvét és vidámságát minden nap magával hozza és munkatársaira átragasztja. Fantasztikus ötleteivel színesíti óvodánk repertoárját. NapsiOvi paradicsomos halkrém receptje az ő tollából íródott, minden gyermek számára ízletes finomság. A húselőkészítőbe a husik maguktól csíkozódnak és kockázódnak, ha csak rájuk néz. A pici gyerekek közel állnak hozzá, fiatalos nagymamaként szeretettel és törődéssel osztja az ételt számukra. Kóstolók keretein belül megízlelteti a házi készítésű krémjeinket, a szülőkkel, ezzel törekszik a jó kapcsolat ápolására. A konyha minden szegletében otthagyja keze nyomát, az elismerő cím megérdemelt várományosa lehetne.

II. sz Napsugár Óvoda és konyha

Kiss Zsuzsanna

Kiss Zsuzsanna, a Budapest XVI. Kerületi Lemhényi Dezső Általános Iskola konyhájának vezetője nap mint nap példaértékű odaadással és emberséggel végzi munkáját. Minden tanulóhoz van egy kedves szava, mosolya jókedvre deríti a gyerekeket. Számára az étkezés nem csupán szükséglet, hanem élmény – a konyha hangulatát melegség, humor és figyelmesség jellemzi.
Az iskola összes gyermekét ismeri, tudja, ki mit szeret vagy nem szeret enni. Precízen, gondoskodással figyel az egyéni igényekre és az egészséges táplálkozásra, miközben minden nap igyekszik finom, változatos étellel kedveskedni a tanulóknak.
Konyhavezetőként példát mutat: lelkesedésével és pozitív hozzáállásával inspirálja munkatársait. Kreatív ötleteivel, ízléses tálalással és apró figyelmességekkel élménnyé teszi az étkezést. Személyes odafigyelése, derűje és szeretetteljes jelenléte miatt a gyerekek és a kollégák egyaránt tisztelettel és szeretettel tekintenek rá – ő valóban az iskola „legkedvesebb konyhás nénije”.

Budapest XVI. Kerületi Lemhényi Dezső Általános Iskola

Kovács Attiláné

Kovács Attiláné, mindenki Teca nénije közel húsz éve, 2007 óta dolgozik iskolánk konyháján, évek óta ő a vezetője. Munkáját felelősségteljesen, a rá vonatkozó szabályok betartásával, ugyanakkor a gyerekek, diákok érdekeit mindenek elé helyezve végzi.
Munkavégzése során folyamatosan figyeli a gyerekeket. Bíztatja őket az ételek megkóstolásra, kínálja a repetát. Bármikor fordulhat gyerek hozzá, ha éhes, szomjas. Teca néni sosem nézi, hogy be van-e fizetve, nem nézi, hogy evett-e már; éhes, hát megeteti, szomjas, ad neki inni, ha mást nem, egy pohár vizet. Ha a gyereknek többször nincs tízóraija, ebédje, jelez a tanítónak, osztályfőnököknek és az iskolavezetésnek is.
Az iskola vezetőivel, dolgozóival együttműködik, minden helyzetben a mindenki számára legjobb megoldást keresi. Javaslataival hozzájárul, hogy iskolánk otthonos és gyerekközpontú legyen.
Sok olyan feladatot is elvállal, ami nem munkaköri kötelessége. Részt vesz az iskolagyümölcs és iskolatej átvételében, szétosztásában, zöldségek kóstoltatásában. Iskolai rendezvények esetén segít a vendéglátásban: teát, szendvicset készít. Egészségnapokon almát, zöldséget reszel, karácsony előtt segít a mézeskalácssütésben.
Mindenkihez – gyerekhez, dolgozóhoz van egy kedves szava. S ha éppen mérges, azt is tudják a gyerekek, hogy nem haragtartó, könnyű megbékíteni. Mindig észreveszi, hol van szükség egy kis segítségre, biztatásra, meghallgatásra.
Biztosan szokott Teca néni is fáradt lenni, de ezt a gyerekek sosem vehetik észre rajta.
Gyermekszeretete és segítő-jobbító szándéka mindenki számára példa lehet.

Németh Kálmán Általános Iskola

Kovács Jánosné

Kovács Jánosné (Ica) több éve a bölcsődei közösség megbecsült tagja, aki munkáját elhivatottsággal, lelkiismeretességgel  és szívvel-lélekkel végzi nap mint nap. Konyhai dolgozóként nem csupán az ételek elkészítésében jeleskedik, hanem abban is, hogy a bölcsődei gyermekek számára minden étkezés szeretetteljes, otthonos hangulatban teljen. Kiváló ízléssel, nagy gondossággal és odafigyeléssel főz, tálal-ételei mindig ízletesek, táplálóak-, és a gyerekek körében nagy népszerűségnek örvend.
Munkája során kiemelkedő tisztasággal, pontossággal és szervezettséggel dolgozik. Mindig számíthat rá a dolgozói közösség, ha épp fánkot vagy lángost ennének. Mindezt saját munkája végeztével, erőt, energiát nem sajnálva teszi.
Személyisége meleg, kiegyensúlyozott és pozitív kisugárzású. Kedvessége és gyermekszeretete példaértékű. Ötgyermekes édesanyaként a gondoskodás és az odafigyelés természetes része életének, ezt munkatársai és a gyerekek is megtapasztalják.
Elhivatottsága, szakmai alázata és emberi értékei alapján méltó arra, hogy munkájáért és személyiségéért kitüntetésben részesüljön.

Kispesti Egyesített Bölcsődék-Wekerlei Tipegők Bölcsőde

Kovencz Ágnes

Munkáját lelkiismeretesen és igényesen végzi, a keze munkája Önmaga tükörképe. Tiszta és precíz, igényes, nagyszerű csapatjátékos. Gyermek szeretete a keze munkáján mindig tükröződik. Jó ötletei vannak mind az ételkészítésben, díszítésben egyaránt, rendkívül kreatív. Szorgalmas, kedves kolleganő, mindig érdeklik az új receptek, szereti a megújulást.

Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzat Egyesített Bölcsődék

Losóné Félix Edina

Vannak, akik számára a konyha csupán munkahely – de Losóné Félix Edina számára ez a szív közepe. Ő az, aki minden reggel mosollyal nyitja a napot, és aki nélkül a közétkeztetésben dolgozó csapat sosem lenne ugyanaz. Munkája nem pusztán feladat, hanem hivatás: minden mozdulatában ott a gondoskodás, a figyelem és a szeretet.
Edina igazi példaképe annak, hogyan lehet egyszerre precíz, szorgalmas és emberséges. Aki látta már őt munka közben, tudja: a konyhában minden mozdulata harmóniát teremt. Ő a konyha lelke, akinek kezéből minden étel egy kicsit otthonosabb, egy kicsit melegebb lesz. Minden nap arra törekszik, hogy az ellátottak – legyenek iskolások, idősek vagy betegek – ne csak jóllakjanak, hanem örömmel üljenek le enni.
A „mosolygós tálalás” ötlete is tőle származik: apró, szeretetteljes gesztusokkal – egy kis díszítéssel, szív alakú zöldséggel, kedves szóval – varázsolja különlegessé az étkezést. Sok gyerek és beteg azért várja a menzát vagy a kórházi ebédet, mert tudják: „Edina néni ma is valami szépet készít.”
A konyhán ő a sütő asszony, a finomságok mestere. Minden héten saját kezűleg süt süteményeket – nemcsak az ellátottaknak, hanem a kórház dolgozóinak is. Munkatársai gyakran mondják: „Amikor Edina süt, az egész konyha megtelik otthon illatával.” Ezek az apró figyelmességek mind azt mutatják, mennyire fontos számára, hogy a konyha ne csak a testet, hanem a lelket is táplálja.
Edina nagy szíve nemcsak a munkájában mutatkozik meg. Az életben is igazi példaképként áll mások előtt: unokáját maga neveli, szeretettel örökbe fogadta, és mindent megtesz érte, hogy boldog, biztonságos gyermekkora legyen. A gondoskodás és önzetlenség, amit otthon képvisel, ugyanúgy átsugárzik a munkahelyére is – mert ő valóban mindenkit családtagként kezel.
Bár nem vezető beosztású, karizmatikus személyisége és embersége miatt sokan hallgatnak rá, felnéznek rá. Ő az, aki egy mosollyal megnyugtat, egy jó szóval erőt ad, és példájával nap mint nap inspirálja a környezetét.
Losóné Félix Edina nemcsak konyhalány – ő a konyha szíve, lelke és melege fénye. Minden süteményében ott a törődés, minden gesztusában ott az emberi jóság. Aki mellette dolgozik, tudja: tőle nemcsak főzni lehet tanulni, hanem szeretni is.

Soproni Erzsébet Oktató Kórház és Rehabilitációs Intézet

Markó Csilla

Csilla néni az óvodások kedvence. A gyermekek napi szinten üdvözlik a kis konyhaablakon, és jelzik, hogy mit szeretnének enni. Mivel tálalókonyhánk van, így nem minden kérést tud teljesíteni. Különös gondot fordít arra, hogy a tálalás mindig esztétikus és a gyermekek számára vonzó legyen. A zöldséget-gyümölcsöt apróra vágva, kis tálkákban összekészítve viszi a csoportokba. Humorának köszönhetően játékos formában kínálja a kevésbé népszerű ételeket is. A főzőkonyhával a kapcsolata kiemelkedő, észrevételeit, a gyermekek igényeit továbbítja feléjük. Ennek köszönhetően sokszor teljesül az ovisok kívánsága. Szereti a kihívásokat, pontos, rugalmas munkavégzés jellemzi. Munkakezdése óta csak egy napot hiányzott betegség miatt. A konyha részéről történő újításokat, új receptúrákat örömmel fogadja, és ösztönzi a gyermekeket az új ízek megismerésére, elfogadására. A diétás gyermekek étkeztetését szívén viseli, a legnagyobb körültekintéssel végzi ezen feladatait. Az óvodai rendezvényeken aktívan részt vesz, ahol visszajelzést kapunk a gyermekek és a közte lévő felhőtlen kapcsolatról. A szülők bizalommal fordulnak felé gyermekük egyéni igényeikkel kapcsolatban (ételérzékenység, allergia). Csilla néni jelölését az óvoda minden dolgozója őszintén támogatja.

Ercsi Hétszínvirág Óvoda

Molnár Gabriella

Iskolánk egyik legrégebbi és legmegbecsültebb, a gyermekek étkezéséért és étkeztetéséért felelős munkatársunk Molnár Gabriella, aki immár  30 éve dolgozik velünk és szolgálja ki szeretettel és nagy odaadással és lelkiismeretesen tanulóinkat és kollégáinkat az ebédlőben.
Mindennap jókedvűen fogadja diákjainkat és gondoskodik arról, hogy mindenki jóllakottan és megelégedetten hagyja el iskolánk ebédlőjét. Munkáját nem csupán kötelességtudat, hanem munkája iránti valódi elhivatottság jellemzi. A tálalás, az étkeztetés számára nem egyszerűen munka, hanem a gondoskodás egyik formája. Három évtized alatt több ezer diák nőtt fel a szeme előtt, akik közül sokan ma is szeretettel emlékeznek vissza Gabi nénire. Ő volt az, aki mindig tudta, hogy kinek mi a kedvenc étele, és ha kértek, akkor még repeta is jutott nekik. Így a gyerekek szemében igazi „Ebédlős néni”, aki nemcsak ételt, hanem szeretetet, odafigyelést is ad nap mint nap.
Az étkeztetésben vele együtt dolgozó munkatársai is nagy tisztelettel és megbecsüléssel tekintenek rá. Pontossága, szorgalma és maximalizmusa példaként szolgál mindannyiuk számára.
Sohasem panaszkodik, inkább kreativitással oldja meg a legnehezebb helyzeteket is, legyen szó akár egy „rohanós” ebédidőről vagy egy váratlan feladatról.
Köszönjük Gabi néninek, aki jövő évben nyugdíjba vonul, a sokéves munkáját, a türelmét, a kedvességét, amit nap mint nap mindannyiunk felé tanúsít.

Csillaghegyi Általános Iskola

Molnár Irén Tünde

Molnár Irén Tünde, de az oviban csak mindenki Tündikéje!
1990 -óta oszlopos tagja a Budapest XVI. kerületi Gyerekkuckó óvodának.Pályafutása elején dajka, majd immáron 30(!!!!!!)éve konyhai dolgozóként dolgozik az óvodában.
A keze alatt pörög a munka, a légy elcsúszik a tiszta konyhapulton, a padlóról pedig enni lehet.Nem lehet tőle olyat kérni amit kapásból meg ne oldana. Ha valamit mégsem találunk a birodalmában akkor a legnagyobb természetességgel veszi elő a helyéről. A helyiségekben glédában áll a mosogatószivacs és a konyharuha.
Kollegái egytől-egyig szeretik és nagyra becsülik a munkáját.
A gyerekek is nagyon szeretik,szinte minden gyermeknek jut egy kedves szó,vagy egy mosoly.
Az ovis gyerekek testvérei is gyakran látogatják meg a konyhában pár finom falat reményében amit mindig meg is kapnak.Tündike kedvességét gyakran virággal, apró csokival hálálják meg illetve, mi kollegák is szoktunk elrejteni neki apró ajándékokat amit mindig nehezen fogad el tőlünk.
Gyakran kacagtatja meg az ebédelni a konyhára járó óvodai dolgozókat érdekes szófordulataival ,úgy mint „molypillangó”, „dunnyog az orrod” vagy a „nyiccsad ki”.
Nagy örömünkre szolgálna ha Ő nyerné meg a Legkedveltebb Konyhásnéni címet!
Tündike az óvoda szeme, füle, szíve és lelke!

Budapest XVI. kerületi Gyerekkuckó Óvoda

Nagy Beatrix

A konyhában és az ebédlőben mindig jó hangulat van, mert Bea néni és csapata nagyon kedves, segítőkész és jólelkű. Odafigyel mind a gyerekre és mind kollégáira.
 Szeretettel közelíti meg őket, mindig mosolyog  és ez sokaknak erőt ad a nap folyamán.
Bea néni  példaértékű mindenki számára, mert mindig van egy kedves szava. A legnagyobb elismerés, hogy a  gyerekek mindig mosolyogva kérnek repetát.

Szent II. János Pál Iskolaközpont

Petrics Józsefné

Petrics Józsefné- Mari, hét éve tálalóként csatlakozott a Biogastro Kft csapatához, amelyen belül jelenleg 450-500 főnek a zökkenőmentes pontos kiszolgálását biztosítja. Fontosnak tartja a precíz munkát, a tisztaságot és a jó együttműködést a konyhai személyzettel.
Profi módon kezeli az adagokat.
Ha valaki keresi, a pult mögött találja „gőzben”, hajhálóban, kesztyűben és azon dolgozik, hogy a tányérok mindig teli legyenek, viszont ne legyen káosz.
Gyerekek mondták róla: „A Mari a legjobb! Mari, a mosolyod a legfinomabb köret, köszönjük.”
Vezetői mondták róla: „Fáradhatatlan és sziklaszilárd.”
Szakmai hitvallása: A bizalomépítés a gyerekekkel, reflexió, fejlődés s ha lehetséges szórakoztatás (egy kis zene a háttérben, kis meglepetések a gyerekeknek, stb.). Elkötelezett amellett, hogy minden nap felelősségteljes és minőségi étkezést biztosítson a rá bízott gyerekek számára. Kóstolj mielőtt elutasítod mozgalom sikeres kezdeményezése.
Szakmai eredményei: Egy év alatt az ebédelő gyerekek létszáma több mint 20% -al növekedett, és ez a megnövekedett létszám azóta is tartja magát.
Filozófiája: Gondoskodó étkeztetés, partnerségben a szülőkkel, az iskolával, a cégvezetéssel. Nem kell Michelin-csillag, ha ott van a gyerekek fénylő szeme, amikor azt mondják: „nagyon jó nekünk, hogy ilyen finomakat eszünk”

Biogastro Kft.

Pinczés Katalin

Pinczés Katalin a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium közösségének egyik lelket adó pillére.
Konyhavezetőként naponta több mint 700 diák és dolgozó étkezéséért felel, ami önmagában is embert próbáló feladat. Kati ezt a monumentális munkát egy karmester magabiztosságával és egy művész alázatával végzi, szívvel-lélekkel dolgozik a közösségért.
Kati nem csupán ételt ad, hanem figyelmet is. A legtöbb diákot név szerint ismeri, akiknek a mosolya vagy épp gondterhelt arca nem kerüli el figyelmét; a gyerekek bármikor fordulhatnak hozzá egy jó szóért vagy bátorító pillantásért.
Vezetőként is a harmóniát teremti meg. Csapata nem pusztán egy munkaközösség, hanem egy családias hangulatú, összetartó csapat, ahol a közös cél és a jókedv kéz a kézben járnak. Képes a legfárasztóbb napokba is fényt és nevetést csempészni, példát mutatva emberségből és elhivatottságból.
Iskolánkban 2025-ben bevezetésre került, ételhulladék mennyiségének csökkentését célzó önkiszolgáló étkeztetés kidolgozásában, gyakorlati megvalósításában aktívan részt vett. A bevezetést követő időszakban felmerülő problémákat kreatívan és gyorsan orvosolta, azóta is tevékenyen vesz részt a zökkenőmentes üzemeltetésben.
Pinczés Katalin lényéből fakadó derű és kimeríthetetlen pozitivitás áthatja az egész iskolát. Ő az, aki a mindennapi pörgésben a nyugalmat és az otthon melegét jelenti számunkra. Szakmai tudása megkérdőjelezhetetlen, emberi értékei pedig felbecsülhetetlenek.

Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium

Szabó Sándorné

Szabó Sándorné, Cila közel 30 éve dolgozik a somogyjádi iskolai konyhán, a Somogyjádi Sportcsarnok Nonprofit Kft. munkatársaként. Munkáját hivatástudattal, szeretettel és példamutató elkötelezettséggel végzi, nemcsak az iskolai, hanem a szociális étkeztetésben is.
Kiemelkedő szakmai tudása és tapasztalata mellett Cila igazi „lelke” a somogyjádi konyhának. A gyerekek számára nemcsak egy konyhásnéni, hanem sokuknak a „Mama”,  aki  úgy gondoskodik róluk, mint egy nagymama az unokáiról: szívvel-lélekkel tálalja az ételt, mindenkihez van egy jó szava, érdeklődik az iskolai nap iránt, mosolya pedig biztonságot és szeretetet áraszt.
A gyerekek étkezését élménnyé varázsolja, kreatív ötletekkel ösztönzi a gyerekeket: a jól és szépen étkező kicsiknek piros pontot ad, de  nagy türelemmel és odafigyeléssel fordul a válogatós, nehezebben étkező gyerekek felé is.
Biztatja őket, hogy legalább „annyi kanál levest egyetek, ahány évesek vagytok”! Ezzel a  kedves, ösztönző játékkal segíti a gyerekeket abban, hogy örömmel kóstoljanak, és megszeressék az iskolai menüt.
Ha a helyzet megkívánja, szigorú is tud lenni, de mindig a gyerekek érdekében, ezzel nélkülözhetetlen szerepet vállal a helyes étkezési szokások kialakításában.
Szabó Sándorné számára a közétkeztetés nem csupán munka, hanem szívből jövő gondoskodás. Családias légkört teremt, ahol az étkezés öröm, a gyerekek pedig szeretetteljes figyelmet kapnak.
Példamutató hozzáállásával, kedves kiszolgálásával és emberségével méltán megérdemli, hogy Magyarország legkedveltebb közétkeztetésben dolgozó szakemberei között is elismerjék.

Somogyjádi Sportcsarnok” Nonprofit Kft

Szőke Katalin

Kata több, mint 7 éve erősíti konyhánk csapatát. Munkáját mindig lelkiismeretesen, becsületesen végzi, kollégáival együttműködő, figyelmes, rugalmas, jól alkalmazkodik még az olyan nehezítő körülményekhez is, mint amilyenek elé a koronavírus járvány állított bennünket. Cukrász végzettségének köszönhetően aktív résztvevője a konyhán készülő sütemények, pékáruk elkészítésének. Lelkesen segít új receptek kifejlesztésében; gyakran készít otthon úgy valami újat, hogy az beilleszthető legyen a bölcsődés gyermekek étrendjébe. Kísérletezik ízekkel, alapanyagokkal, formákkal. Szívesen ötletel a kollégákkal, hogyan tehetnénk még finomabbá, ízletesebbé, vonzóbbá ételeinket. Édesanyaként gondolkodik, hiszen az ő kisfia is hozzánk járt bölcsődébe; tudja, érzi, hogy milyen fontos, hogy szeretettel készüljön minden, ami a kicsik asztalára kerül.

Solymári Óvoda-Bölcsőde

Szűcs Mária

Marcsi 2014 óta dolgozik a Bp. Főv. II. ker. Önk. II. ker. Egyesített Bölcsődék Törökméz Bölcsődéjében szakácsként. 2019-ben megkapta a kiválló dolgozónak járó „Pöttöm Díjat”, melyet az intézmény minden évben oszt ki a dolgozók között, melyet a  munkatársak egymás közötti szavazással döntenek el.
2022-ben a konyha megkapta, a Szurikta Alapítvány által odaítélt Varázspálca díjat, melyet az I. típusú diabeteses gyermek intézményi ellátásárét ítél oda évente, melyre a szülők jelölhetik az intézményeket.
2022-ben aktívan részt vett a Springmed kiadó által kiadott Közétkeztető kézikönyve III. című könyben található fotózáshoz szükséges ételek elkészítésében.
Az évek során többféle diétás étkezési igénylő gyermek élelmezését is lelkiismeretesen, magas szakmai tudással, és odafigyeléssel biztosította, mint például diabeteses, ketogén, mogyoróallergiás, fruktózérzékeny, gluténmentes, tej,- és tojásmentes és autisztikus problámák miatt étkezési zavarral küzdő gyermekek diétáit  is.
Megbízható, stabil, alapos munkaerő. Munkatársai szeretik, oszlopos szerepet vállal a bölcsődei közösség építésében.

Bp. Főv. II. ker. Önk. II. ker. Egyesített Bölcsődék

Takács-Űveges Józsefné

A tökéletes segítség, aki mindig mosolyog, és mindenkihez van egy kedves szava. A legjobb csapatjátékos, rugalmas, lelkiismeretes, empatikus. Ő aki a legapróbb részletekre is ügyel, alapos és pontos. A legfeszítettebb munkanapon is türelmes, minden részletre ügyelő, pozitív személyiség.

Dunaharaszti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola

Tóth Jánosné

Ezúton szeretném szívből ajánlani Tóth Jánosné kolléganőt a „Legjobb konyhásnéni” címre. Tóth Jánosné hosszú évek óta megbecsült tagja intézményünk csapatának, és munkáját mindvégig kiemelkedő odaadással, pontossággal és lelkiismeretességgel végzi.
Megbízhatósága példaértékű: mindig időben érkezik, feladatait önállóan és precízen látja el, stresszesebb napokon is higgadtan, segítőkészen dolgozik. Mindenki számíthat rá – legyen szó napi rutinfeladatokról, váratlan helyzetek kezeléséről.

Konyhaüzemeltetési Kft.

Viski Sarolta

Viski Sarolta – Saci, aki hosszú évek óta dolgozik lelkiismeretesen és lelkesedéssel a közétkeztetés területén, elsősorban gyermekek ellátásában.
Saci munkája messze túlmutat a tálaláson: minden nap mosollyal, kedves szavakkal és odafigyeléssel fordul a gyerekek felé. Név szerint ismeri őket, emlékszik arra, ki mit szeret vagy épp mit nem ehet. Az étkeztetést nemcsak egy feladatként, hanem egy hivatásként végzi.
Különösen kiemelendő:
• udvarias, türelmes és empatikus hozzáállása a gyerekekhez és a kollégákhoz egyaránt,
• igazi csapatjátékos,
• mindig mosolygós, derűs a jelenléte, ami jó hangulatot teremt az étkezőben,
• példás a higiéniai szabályok betartása
• megbízhatósága, pontossága és rugalmassága a napi kihívásokban.
A gyerekek örömmel és bizalommal fordulnak hozzá, hiszen érzik, hogy valóban törődik velük – ez pedig a közétkeztetés egyik legfontosabb, de sokszor láthatatlan értéke.
Mindig odafigyel arra, hogy jusson repeta annak, aki még nem lakott jól.
Amit róla mondtak: Fáradhatatlanul, szorgalmasan, mosolyogva végzi munkáját, akkor is ha csak zárás előtt 5 perccel tudunk az ebédlőbe menni. 😊
Munkája méltán érdemel elismerést.

Biogastro Kft.