Hozzávalók
- 40 gramm sovány sertéshús
- 0,4 gramm bors
- 3 gramm napraforgóolaj
- 3 gramm repcemagolaj
- 0,3 gramm jódozott só
- 20 gramm szezámmag
- 20 gramm light sajtkrém
- 2 gramm fokhagyma
Mennyiség: főre
Elkészítés
- A húst szeleteljük, borsozzuk, a reszelt fokhagymával bedörzsöljük, sózzuk és az olajon kisütjük.
- A szezámot szárazon, serpenyőben megpirítjuk.
- A sültet gyorsaprítóban eldolgozzuk a szezámmal, összekeverjük a sajtkrémmel, tálaljuk.
Megjegyzés
Kisa Judit, dietetikus saját fejlesztésű receptje az EFOP-1.8.10-VEKOP-17-2017-00001 „Komplex egészségvédelem és szemléletfejlesztés a táplálkozás és gyógyszerfogyasztás területén” elnevezésű projekt keretében készült.
(A kép illusztráció.)