Házi szezámos húskrém

Recept nyomtatása
Házi szezámos húskrém
Házi szezámos húskrém
Mennyiség
főre
Hozzávalók
  • 40 gramm sovány sertéshús
  • 0,4 gramm bors
  • 3 gramm napraforgóolaj
  • 3 gramm repcemagolaj
  • 0,3 gramm jódozott só
  • 20 gramm szezámmag
  • 20 gramm light sajtkrém
  • 2 gramm fokhagyma
Mennyiség
főre
Hozzávalók
  • 40 gramm sovány sertéshús
  • 0,4 gramm bors
  • 3 gramm napraforgóolaj
  • 3 gramm repcemagolaj
  • 0,3 gramm jódozott só
  • 20 gramm szezámmag
  • 20 gramm light sajtkrém
  • 2 gramm fokhagyma
Házi szezámos húskrém
Elkészítés
  1. A húst szeleteljük, borsozzuk, a reszelt fokhagymával bedörzsöljük, sózzuk és az olajon kisütjük.
  2. A szezámot szárazon, serpenyőben megpirítjuk.
  3. A sültet gyorsaprítóban eldolgozzuk a szezámmal, összekeverjük a sajtkrémmel, tálaljuk.
    A sültet gyorsaprítóban eldolgozzuk a szezámmal, összekeverjük a sajtkrémmel, tálaljuk.
Megjegyzés

Kisa Judit, dietetikus saját fejlesztésű receptje az EFOP-1.8.10-VEKOP-17-2017-00001 „Komplex egészségvédelem és szemléletfejlesztés a táplálkozás és gyógyszerfogyasztás területén” elnevezésű projekt keretében készült.

(A kép illusztráció.)