Hozzávalók
- 400 g sütőtök
- 4 db tojás ("L")
- 80 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 60 g méz
- 40 g darált mák
- 20 g margarin
- 4 g szódabikarbóna
Mennyiség: fő
Elkészítés
- A tököt kockákra vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 220 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük.
- Margarinnal kikent forma aljája rakosgatjuk a tököt.
- A tojás sárgáját összekeverjük a mézzel, a darált mákkal, a szódabikarbónával kevert liszttel.
- Beleforgatjuk a habbá vert tojásfehérjét.
- A tésztát ráöntjük a tökre, 180 fokra felmelegített sütőbe toljuk a süteményt és 20 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés
Kisa Judit, dietetikus saját fejlesztésű receptje az EFOP-1.8.10-VEKOP-17-2017-00001 „Komplex egészségvédelem és szemléletfejlesztés a táplálkozás és gyógyszerfogyasztás területén” elnevezésű projekt keretében készült.
(A kép illusztráció.)