Hozzávalók
- 400 g friss spárga
- 200 g téli burgonya
- 80 g friss póréhagyma
- 120 g tejföl (12%)
- 100 g zsemle
- 60 g parmezán sajt
- 40 g búzaliszt
- 32 g margarin
- 2,4 g jódozott só
Mennyiség: adag
Elkészítés
- A spárgát vékonyan meghámozzuk, a rózsáját levágjuk, daraboljuk, a pórét karikázzuk, a burgonyát kockázzuk.
- A margarinon megpirítunk a pórét, spárgát (a rózsáját nem) burgonyát. Ha alaposan megpirult, liszttel megszórjuk, ezzel tovább pirítjuk, majd felöntjük vízzel, sózzuk, puhára főzzük.
- Leturmixoljuk a levest, újraforraljuk, belerakjuk a tejfölt, csomómentesre elkeverjük, sajtos pirítóssal tálaljuk.
Megjegyzés
Közzétéve az EFOP-1.8.10-VEKOP-17-2017-00001 „Komplex egészségvédelem és szemléletfejlesztés a táplálkozás és gyógyszerfogyasztás területén” elnevezésű projekt keretében.