Hozzávalók
A palacsintához:
- 320 g búzaliszt
- 240 g tej (1,5% zsírtartalmú)
- 120 g sajt
- 40 g tojás
- 12 g napraforgóolaj
- 12 g repcemagolaj
- 1 csokor friss petrezselyem levél
- 3 g jódozott só
A salátához:
- jégsaláta
- 40 ml citromlé
- 40 g mustár
- 28 g méz
- 12 g oliva olaj
- 0,4 g jódozott só
Mennyiség: adag
Elkészítés
- A lisztet a tojással, sóval, tejjel (ha szükséges, még egy kevés szénsavas vízzel) sűrűbb palacsintatésztává keverjük.
- A sütőt előmelegítjük 200 ℃-ra. Beleteszünk egy kisebb tepsit, sütőpapírral kibélelve és az olajjal megkenve (vagy olaj spray-vel befújva), hogy jól átmelegedjen.
- A sütőpapírra csorgatjuk a tésztát, egyenletesen elterítjük a tepsiben, és a sütőbe tolva, 10-12 perc alatt átsütjük.
- Közben lereszeljük a sajtot, mossuk és aprítjuk a petrezselymet.
- A sütőből kivéve, a még forró tésztára szórjuk a sajtot és a petrezselymet, feltekerjük (mint a piskótatekercset), hagyjuk kicsit hűlni. Ha a sajt megolvad, összetartja a tekercset, szépen szeletelhető lesz.
- A salátát alaposan megmossuk, széles csíkokra vágjuk, hagyjuk lecsöpögni.
- A dresszinghez minden alapanyagot egy tálba rakunk, habverővel elkeverjük, míg kissé besűrűsödik és a salátára öntjük.
Megjegyzés
Közzétéve az EFOP-1.8.10-VEKOP-17-2017-00001 „Komplex egészségvédelem és szemléletfejlesztés a táplálkozás és gyógyszerfogyasztás területén” elnevezésű projekt keretében.
(A kép illusztráció.)