Hozzávalók
- 600 gramm burgonya
- 120 gramm póréhagyma
- 120 gramm zabpehely
- 20 gramm zabkorpa
- 12 gramm napraforgóolaj
- 12 gramm repceolaj
- 4 db tojás közepes
- 2,4 gramm jódozott só
Mennyiség: főre
Elkészítés
- A burgonyát hámozzuk, mossuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük.
- Az előkészített póréhagymát vékony fél karikákra vágjuk.
- Az olaj kivételével minden hozzávalót alaposan összekeverünk.
- Kiolajozott tepsibe halmokat teszünk a masszából, ellapítjuk kissé és 200 fokos sütőben, 30 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés
Kisa Judit, dietetikus saját fejlesztésű receptje az EFOP-1.8.10-VEKOP-17-2017-00001 „Komplex egészségvédelem és szemléletfejlesztés a táplálkozás és gyógyszerfogyasztás területén” elnevezésű projekt keretében készült.
(A kép illusztráció.)