Dietetikusokat tömörítő szakmai szervezetek: az MDOSZ

Kategória: Dietetika 100 | 0

A 100 éves hazai dietetikusképzést ünneplő Dietetika 100 kampány keretében bemutatkoznak a dietetikusokat képző/továbbképző egyetemek, a dietetikusokat tömörítő és a működésüket befolyásoló szervezetek.

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége 1991-ben alakult közhasznú szervezet. Az MDOSZ tagjai főiskolát végzett dietetikusok és egyetemet végzett táplálkozástudományi szakemberek, akik ma már nem csak az egészségügy különböző területein, vagy éppen az élelmezésben dolgoznak, hanem a megelőzésben is fontos részt vállalnak, például élelmiszeripari vállalatok tanácsadóiként. 

A Szövetség taglétszáma megközelíti a  2000 főt.

A szakmai szervezet sokrétű tevékenysége között szerepel a dietetikusi munka szakmai színvonalának emelése, kutatások, képzések, elsősorban továbbképzések, konferenciák szervezése és támogatása. Az MDOSZ olyan programok kidolgozásában és megszervezésében vesz részt, amelyeknek célja a lakosság tájékoztatása, illetve az egészséges életmódnak megfelelő táplálkozási gyakorlat és szokások kialakítása pozitív befolyásolás útján. Fontosnak tartja a lakosság hiteles, közérthető tájékoztatását.

Az MDOSZ által kidolgozott hazai táplálkozási ajánlás mindenki számára elérhető a www.okostanyer.hu oldalon valamint  a facebook.com/teritekenazegeszseg/ oldalon hétről, hétre segíti a lakosságot a táplálkozással kapcsolatos információkkal.

További információk: mdosz.hu