Hozzávalók
- 80 gramm cukkini
- 10 gramm vöröshagyma
- 30 gramm tejföl 12%-os zsírtartalmú
- 20 gramm burgonya
- 8 gramm búzaliszt
- 8 gramm margarin
- 1 dl tej 1,5% zsírtartalmú
- 0,6 gramm borsikafű
- 0,6 gramm jódozott só
Mennyiség: főre
Elkészítés
- A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, a hagymát kis kockákra, a cukkinit és a burgonyát kockára vágjuk.
- A margarinon megpároljuk a hagymát. Ha puha hozzáadjuk a cukkinit, tovább pároljuk, amíg a cukkini kiadja a levét.
- Megszórjuk a liszttel, elkeverjük, hozzáadjuk a borsikát, a burgonyát, felengedjük vízzel és tejjel.
- Ha alaposan felforrt, botmixerrel eldolgozzuk, újraforraljuk, sózzuk és a tejföllel tálaljuk.
Megjegyzés
Kisa Judit, dietetikus saját fejlesztésű receptje az EFOP-1.8.10-VEKOP-17-2017-00001 „Komplex egészségvédelem és szemléletfejlesztés a táplálkozás és gyógyszerfogyasztás területén” elnevezésű projekt keretében készült.
(A kép illusztráció.)