Hozzávalók
- 20 gramm csicseriborsó
- 10 gramm szezámmag
- 5 gramm citrom
- 5 gramm vöröshagyma
- 3 gramm olívaolaj
- 0,5 gramm fokhagyma
- 0,4 gramm jódozott só
Mennyiség: főre
Elkészítés
- A csicseriborsót megmossuk, és a só felével annyi vízben, hogy ellepje, puhára főzzük. (Tipp: konzerv vagy üveges csicseriborsót is választhatunk, ezt nem kell már főzni.)
- A vöröshagymát megtisztítjuk, mossuk, kis kockákra vágjuk.
- Az olajon félig puhára pároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a csicseriborsót, sózzuk, rátesszük a reszelt fokhagymát, készre főzzük.
- A szezámmagot egy serpenyőben szárazon megpirítjuk. Mixerbe tesszük és alaposan összedolgozzuk, majd a megfőtt csicseriborsóhoz adjuk és krémesre turmixoljuk.
- Ízesítjük a citrom levével, hidegen tálaljuk.
Megjegyzés
Kisa Judit, dietetikus saját fejlesztésű receptje az EFOP-1.8.10-VEKOP-17-2017-00001 „Komplex egészségvédelem és szemléletfejlesztés a táplálkozás és gyógyszerfogyasztás területén” elnevezésű projekt keretében készült.
(A kép illusztráció.)