Cukkinikrémleves

Recept nyomtatása
Cukkinikrémleves
Cukkinikrémleves
Fogás Levesek
Mennyiség
főre
Hozzávalók
  • 80 gramm cukkini
  • 10 gramm vöröshagyma
  • 30 gramm tejföl 12%-os zsírtartalmú
  • 20 gramm burgonya
  • 8 gramm búzaliszt
  • 8 gramm margarin
  • 1 dl tej 1,5% zsírtartalmú
  • 0,6 gramm borsikafű
  • 0,6 gramm jódozott só
Fogás Levesek
Mennyiség
főre
Hozzávalók
  • 80 gramm cukkini
  • 10 gramm vöröshagyma
  • 30 gramm tejföl 12%-os zsírtartalmú
  • 20 gramm burgonya
  • 8 gramm búzaliszt
  • 8 gramm margarin
  • 1 dl tej 1,5% zsírtartalmú
  • 0,6 gramm borsikafű
  • 0,6 gramm jódozott só
Cukkinikrémleves
Elkészítés
  1. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, a hagymát kis kockákra, a cukkinit és a burgonyát kockára vágjuk.
  2. A margarinon megpároljuk a hagymát. Ha puha hozzáadjuk a cukkinit, tovább pároljuk, amíg a cukkini kiadja a levét.
  3. Megszórjuk a liszttel, elkeverjük, hozzáadjuk a borsikát, a burgonyát, felengedjük vízzel és tejjel.
  4. Ha alaposan felforrt, botmixerrel eldolgozzuk, újraforraljuk, sózzuk és a tejföllel tálaljuk.
    Ha alaposan felforrt, botmixerrel eldolgozzuk, újraforraljuk, sózzuk és a tejföllel tálaljuk.
Megjegyzés

Kisa Judit, dietetikus saját fejlesztésű receptje az EFOP-1.8.10-VEKOP-17-2017-00001 „Komplex egészségvédelem és szemléletfejlesztés a táplálkozás és gyógyszerfogyasztás területén” elnevezésű projekt keretében készült.

(A kép illusztráció.)