Hozzávalók
- 360 g fejtett bab
- 240 g friss fafül gomba (kb. 10 gramm szárított)
- 120 g tejföl 12%-os zsírtartalmú
- 40 g friss póréhagyma
- 12 g repcemagolaj
- 12 g olívaolaj
- 4 g kakukkfű
- 2,5 g jódozott só
Mennyiség: fő
Elkészítés
- Ha szárítva kapunk csak fafül gombát, akkor legalább egy órára vízbe áztatva készítjük elő. (Körülbelül négyszeres mennyiségű vizet szív magába.)
- Az előkészített póréhagymát fél karikákra vágjuk.
- Az olajon elkezdjük párolni a hagymát, rátesszük a csíkokra vágott gombát, majd a babot, felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, fűszerezzük, sózzuk.
- Ha puha a bab, 1/5-öd részét kivesszük, elkeverjük a tejföllel és botmixerrel alaposan eldolgozzuk, majd visszaöntjük, felforraljuk, tálaljuk.
Megjegyzés
Kisa Judit, dietetikus saját fejlesztésű receptje az EFOP-1.8.10-VEKOP-17-2017-00001 „Komplex egészségvédelem és szemléletfejlesztés a táplálkozás és gyógyszerfogyasztás területén” elnevezésű projekt keretében készült.
(A kép illusztráció.)