Fafül gombás babragu

Recept nyomtatása
Fafül gombás babrau
Fafül gombás babrau
Fogás Főfogás
Mennyiség
Hozzávalók
  • 360 g fejtett bab
  • 240 g friss fafül gomba (kb. 10 gramm szárított)
  • 120 g tejföl 12%-os zsírtartalmú
  • 40 g friss póréhagyma
  • 12 g repcemagolaj
  • 12 g olívaolaj
  • 4 g kakukkfű
  • 2,5 g jódozott só
Fogás Főfogás
Mennyiség
Hozzávalók
  • 360 g fejtett bab
  • 240 g friss fafül gomba (kb. 10 gramm szárított)
  • 120 g tejföl 12%-os zsírtartalmú
  • 40 g friss póréhagyma
  • 12 g repcemagolaj
  • 12 g olívaolaj
  • 4 g kakukkfű
  • 2,5 g jódozott só
Fafül gombás babrau
Elkészítés
  1. Ha szárítva kapunk csak fafül gombát, akkor legalább egy órára vízbe áztatva készítjük elő. (Körülbelül négyszeres mennyiségű vizet szív magába.)
  2. Az előkészített póréhagymát fél karikákra vágjuk.
  3. Az olajon elkezdjük párolni a hagymát, rátesszük a csíkokra vágott gombát, majd a babot, felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, fűszerezzük, sózzuk.
  4. Ha puha a bab, 1/5-öd részét kivesszük, elkeverjük a tejföllel és botmixerrel alaposan eldolgozzuk, majd visszaöntjük, felforraljuk, tálaljuk.
    Ha puha a bab, 1/5-öd részét kivesszük, elkeverjük a tejföllel és botmixerrel alaposan eldolgozzuk, majd visszaöntjük, felforraljuk, tálaljuk.
Megjegyzés

Kisa Judit, dietetikus saját fejlesztésű receptje az EFOP-1.8.10-VEKOP-17-2017-00001 „Komplex egészségvédelem és szemléletfejlesztés a táplálkozás és gyógyszerfogyasztás területén” elnevezésű projekt keretében készült.

(A kép illusztráció.)