Hozzávalók    
                - 600 gramm burgonya
 - 120 gramm póréhagyma
 - 120 gramm zabpehely
 - 20 gramm zabkorpa
 - 12 gramm napraforgóolaj
 - 12 gramm repceolaj
 - 4 db tojás közepes
 - 2,4 gramm jódozott só
 
        
    Mennyiség: főre
    
                
        Elkészítés    
                - A burgonyát hámozzuk, mossuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük.
 - Az előkészített póréhagymát vékony fél karikákra vágjuk.
 - Az olaj kivételével minden hozzávalót alaposan összekeverünk.
 - Kiolajozott tepsibe halmokat teszünk a masszából, ellapítjuk kissé és 200 fokos sütőben, 30 perc alatt készre sütjük.

 
        Megjegyzés    
                Kisa Judit, dietetikus saját fejlesztésű receptje az EFOP-1.8.10-VEKOP-17-2017-00001 „Komplex egészségvédelem és szemléletfejlesztés a táplálkozás és gyógyszerfogyasztás területén” elnevezésű projekt keretében készült.
(A kép illusztráció.)
