Hagymás krumplilángos, tepsiben sütve

Hagymás krumplilángos, tepsiben sütve
Hagymás krumplilángos, tepsiben sütve
Recept nyomtatása
Mennyiség
4 főre
Mennyiség
4 főre
Hagymás krumplilángos, tepsiben sütve
Hagymás krumplilángos, tepsiben sütve
Recept nyomtatása
Mennyiség
4 főre
Mennyiség
4 főre
Hozzávalók
  • 600 gramm burgonya
  • 120 gramm póréhagyma
  • 120 gramm zabpehely
  • 20 gramm zabkorpa
  • 12 gramm napraforgóolaj
  • 12 gramm repceolaj
  • 4 db tojás közepes
  • 2,4 gramm jódozott só
Mennyiség: főre
Elkészítés
  1. A burgonyát hámozzuk, mossuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük.
  2. Az előkészített póréhagymát vékony fél karikákra vágjuk.
  3. Az olaj kivételével minden hozzávalót alaposan összekeverünk.
  4. Kiolajozott tepsibe halmokat teszünk a masszából, ellapítjuk kissé és 200 fokos sütőben, 30 perc alatt készre sütjük.
    Kiolajozott tepsibe halmokat teszünk a masszából, ellapítjuk kissé és 200 fokos sütőben, 30 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés

Kisa Judit, dietetikus saját fejlesztésű receptje az EFOP-1.8.10-VEKOP-17-2017-00001 „Komplex egészségvédelem és szemléletfejlesztés a táplálkozás és gyógyszerfogyasztás területén” elnevezésű projekt keretében készült.

(A kép illusztráció.)