Mákos piskóta, sütőtökkel

Recept nyomtatása
Mákos piskóta, sütőtökkel
Mákos piskóta, sütőtökkel
Fogás Desszert
Mennyiség
Hozzávalók
  • 400 g sütőtök
  • 4 db tojás ("L")
  • 80 g teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 60 g méz
  • 40 g darált mák
  • 20 g margarin
  • 4 g szódabikarbóna
Fogás Desszert
Mennyiség
Hozzávalók
  • 400 g sütőtök
  • 4 db tojás ("L")
  • 80 g teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 60 g méz
  • 40 g darált mák
  • 20 g margarin
  • 4 g szódabikarbóna
Mákos piskóta, sütőtökkel
Elkészítés
  1. A tököt kockákra vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 220 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük.
  2. Margarinnal kikent forma aljája rakosgatjuk a tököt.
  3. A tojás sárgáját összekeverjük a mézzel, a darált mákkal, a szódabikarbónával kevert liszttel.
  4. Beleforgatjuk a habbá vert tojásfehérjét.
  5. A tésztát ráöntjük a tökre, 180 fokra felmelegített sütőbe toljuk a süteményt és 20 perc alatt készre sütjük.
    A tésztát ráöntjük a tökre, 180 fokra felmelegített sütőbe toljuk a süteményt és 20 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés

Kisa Judit, dietetikus saját fejlesztésű receptje az EFOP-1.8.10-VEKOP-17-2017-00001 „Komplex egészségvédelem és szemléletfejlesztés a táplálkozás és gyógyszerfogyasztás területén” elnevezésű projekt keretében készült.

(A kép illusztráció.)