Spárgakrémleves

Recept nyomtatása
Spárgakrémleves
Spárgakrémleves
Fogás Levesek
Mennyiség
adag
Hozzávalók
  • 400 g friss spárga
  • 200 g téli burgonya
  • 80 g friss póréhagyma
  • 120 g tejföl (12%)
  • 100 g zsemle
  • 60 g parmezán sajt
  • 40 g búzaliszt
  • 32 g margarin
  • 2,4 g jódozott só
Fogás Levesek
Mennyiség
adag
Hozzávalók
  • 400 g friss spárga
  • 200 g téli burgonya
  • 80 g friss póréhagyma
  • 120 g tejföl (12%)
  • 100 g zsemle
  • 60 g parmezán sajt
  • 40 g búzaliszt
  • 32 g margarin
  • 2,4 g jódozott só
Spárgakrémleves
Elkészítés
  1. A spárgát vékonyan meghámozzuk, a rózsáját levágjuk, daraboljuk, a pórét karikázzuk, a burgonyát kockázzuk.
  2. A margarinon megpirítunk a pórét, spárgát (a rózsáját nem) burgonyát. Ha alaposan megpirult, liszttel megszórjuk, ezzel tovább pirítjuk, majd felöntjük vízzel, sózzuk, puhára főzzük.
  3. Leturmixoljuk a levest, újraforraljuk, belerakjuk a tejfölt, csomómentesre elkeverjük, sajtos pirítóssal tálaljuk.
    Leturmixoljuk a levest, újraforraljuk, belerakjuk a tejfölt, csomómentesre elkeverjük, sajtos pirítóssal tálaljuk.
Megjegyzés

Közzétéve az EFOP-1.8.10-VEKOP-17-2017-00001 „Komplex egészségvédelem és szemléletfejlesztés a táplálkozás és gyógyszerfogyasztás területén” elnevezésű projekt keretében.