Sütőben sült rántott csirkecomb

Sütőben sült rántott csirkecomb
Sütőben sült rántott csirkecomb
Recept nyomtatása
Mennyiség
1 főre
Mennyiség
1 főre
Sütőben sült rántott csirkecomb
Sütőben sült rántott csirkecomb
Recept nyomtatása
Mennyiség
1 főre
Mennyiség
1 főre
Hozzávalók
  • 120 gramm csirkecomb
  • 10 gramm 0,1%-os zsírtartalmú joghurt
  • 5 gramm mandula
  • 5 gramm zsemlemorzsa
  • 5 gramm parmezán sajt
  • 0,4 gramm jódozott só
  • 0,25 darab közepes méretű tojás
Mennyiség: főre
Elkészítés
  1. A csirkecombot sózzuk, félretesszük 30 percre, hadd járja át a só.
  2. A darált mandulát, sajtot, morzsát összekeverjük, a tojást a joghurttal szintén. A tojásba mártjuk a combot, majd a morzsás panírba, amit kissé rányomkodunk.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a combokat, majd kb. 160 fokos sütőben ropogós barnára sütjük.
    Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a combokat, majd kb. 160 fokos sütőben ropogós barnára sütjük.
Megjegyzés

Kisa Judit, dietetikus saját fejlesztésű receptje az EFOP-1.8.10-VEKOP-17-2017-00001 „Komplex egészségvédelem és szemléletfejlesztés a táplálkozás és gyógyszerfogyasztás területén” elnevezésű projekt keretében készült.

(A kép illusztráció.)