Hozzávalók
- 120 gramm csirkecomb
- 10 gramm 0,1%-os zsírtartalmú joghurt
- 5 gramm mandula
- 5 gramm zsemlemorzsa
- 5 gramm parmezán sajt
- 0,4 gramm jódozott só
- 0,25 darab közepes méretű tojás
Mennyiség: főre
Elkészítés
- A csirkecombot sózzuk, félretesszük 30 percre, hadd járja át a só.
- A darált mandulát, sajtot, morzsát összekeverjük, a tojást a joghurttal szintén. A tojásba mártjuk a combot, majd a morzsás panírba, amit kissé rányomkodunk.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a combokat, majd kb. 160 fokos sütőben ropogós barnára sütjük.
Megjegyzés
Kisa Judit, dietetikus saját fejlesztésű receptje az EFOP-1.8.10-VEKOP-17-2017-00001 „Komplex egészségvédelem és szemléletfejlesztés a táplálkozás és gyógyszerfogyasztás területén” elnevezésű projekt keretében készült.
(A kép illusztráció.)