Nagyszabású konferenciával és díjátadóval ünnepli a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a közétkeztetési rendelet életbe lépésének 10. évfordulóját.
A 2025. december 2-án megrendezésre kerülő, A táplálkozástudomány sokszínűsége – 10 éves a közétkeztetést szabályozó táplálkozás-egészségügyi rendelet című konferencia tartalmas programjának előadói és kerekasztalbeszélgetés-résztvevői között a közétkeztetés minden területének képviselőit köszönthetjük, minisztériumi döntéshozóktól kezdve szakmai szervezetek munkatársain és ipari szereplőkön át szakácsokig, sőt szülőkig.

Az eseményen kerül sor az NNGYK Keressük Magyarország legkedveltebb közétkeztetésben dolgozó szakembereit című pályázatának ünnepélyes díjátadójára is.
A konferencián való részvétel bárki számára ingyenesen biztosított, regisztrációt követően. Regisztrálni az alábbi linken – meghosszabbított határidővel – november 27-ig lehet:
https://online-kerdoiv.com/index/v/h/konferencia1202
Helyszín: Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ, 1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6., Fodor terem
Dátum: 2025. december 2., kedd
Időtartam: 8:30–16:00
Program
8:30 – 9:00 Regisztráció
09.00-09.30 Megnyitó
Dr. Takács Péter, államtitkár, Belügyminisztérium
Dr. Felkai Beáta Olga, helyettes államtitkár, Agrárminisztérium
Dr. Surján Orsolya, Országos Tisztifőorvos, Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ
09.30-11.00 Díjátadó
Legkedveltebb konyhásnéni/konyhásbácsi: gyermekétkeztetés
Legkedveltebb konyhásnéni/konyhásbácsi: idősétkeztetés
Legkedveltebb élelmezésvezető: gyermekétkeztetés
Legkedveltebb élelmezésvezető: idősétkeztetés
Legkedveltebb szakács: gyermekétkeztetés
Legkedveltebb szakács: idősétkeztetés
Legkedveltebb dietetikus: gyermekétkeztetés
Legkedveltebb dietetikus élelmezésvezető: kórházi élelmezés
Legkedveltebb szakács: kórházi élelmezés
11.00-11.20 Szünet
11.20-12.50 Előadások
11.20-11.35 Dr. Biró Krisztina, osztályvezető, BM
11.35-11.50 Zentai Andrea, főosztályvezető, NNGYK
11.50-12.05 Belláné Apostol Mária, főosztályvezető, NNGYK
12.05-12.20 Dr. Nemes Imre, elnök, NÉBIH
12.20-12.35 Tóth Dávid, osztályvezető, NÉBIH
12.35-12.50 Dr. Friedrich László, intézetigazgató, MATE
12.50-13.30 Állófogadás
13.30-16.00 Kerekasztal: múlt, jelen, jövő
Közétkeztetési érdekképviselet
Dávid Dobos Zsófia, Közétkeztetési szakmai munkacsoport delegált, KÖZSZÖV
Páger Zsolt, Közétkeztetési szakmai munkacsoport delegált, VIMOSZ
Pénzes Andrea, Közétkeztetési szakmai munkacsoport delegált, ÉLOSZ
Feigl Edit, Magyar Közétkeztetők Szövetsége, dietetikus, élelmezésvezető
Csajbókné Dr. Csobod Éva, főiskolai tanár, tanszékvezető, SE-ETK
Gyuricza Ákos, Közétkeztetési szakmai munkacsoport delegált, MDOSZ
Miháldy Kinga Lucia, országos dietetikai szakfelügyelő
Szakács
Prohászka Béla, mesterszakács
Némedi József, mesterszakács, KÖSZ Szakácsverseny szakmai vezető
Élelmiszeripar
Vörös Attila, elnök, FÉSZ
Magyarvári Szilvia , NÉGYOSZ
Gyermek, szülő
Dr. Báti Anikó, táplálkozáskultúra-kutató
Mamák a menzáért szervezet
16.00 Zárás
Kontakt: taptud@nngyk.gov.hu
A programváltozás jogát fenntartjuk!