Főtt hús meggymártással

Közétkeztető: P. Dussmann Kft. – Százhalombattai Arany János Ált. Isk. és Gimn.

Az adott étel receptje az alábbi korcsoport számára készült:
11-14 évesek
Az adott étellel a közétkeztető az alábbi számú étkezést biztosítja:
Egyszeri

Ha módosítani kívánja a létszámot, írja be a kívánt számot és üssön egy entert!

Főtt hús meggymártással
Főtt hús meggymártással
Recept nyomtatása
Mennyiség
100
Mennyiség
100
Főtt hús meggymártással
Főtt hús meggymártással
Recept nyomtatása
Mennyiség
100
Mennyiség
100
Hozzávalók
  • 0,6 kg liszt
  • 7 kg mirelit, magozott meggy
  • 0,1 kg jódozott só
  • 0,6 kg kristálycukor
  • 0,1 kg vaníliás cukor
  • 0,01 kg fahéj
  • 0,01 kg szegfűszeg
  • 1,5 l tejföl
  • 3 l tej (1,5%)
  • 1,5 l tejszín
  • 0,1 kg vaníliás cukor
  • 6 kg búzadara
  • 1 l olaj
  • 9 kg sertéscomb
Mennyiség:
Elkészítés
  1. Fűszerekkel főzzük a meggyet, majd behabarjuk.
  2. Darát olajon pirítjuk forró vízzel felöntjük, fedő alatt puhára pároljuk.
  3. A hozzáadott főtt húst a húslevesben főzzük meg.

Vélemény, hozzászólás?