Közétkeztető: P. Dussmann Kft. – Százhalombattai Arany János Ált. Isk. és Gimn.
Az adott étel receptje az alábbi korcsoport számára készült:
11-14 évesek
Az adott étellel a közétkeztető az alábbi számú étkezést biztosítja:
Egyszeri
Ha módosítani kívánja a létszámot, írja be a kívánt számot és üssön egy entert!
Hozzávalók
- 0,6 kg liszt
- 7 kg mirelit, magozott meggy
- 0,1 kg jódozott só
- 0,6 kg kristálycukor
- 0,1 kg vaníliás cukor
- 0,01 kg fahéj
- 0,01 kg szegfűszeg
- 1,5 l tejföl
- 3 l tej (1,5%)
- 1,5 l tejszín
- 0,1 kg vaníliás cukor
- 6 kg búzadara
- 1 l olaj
- 9 kg sertéscomb
Mennyiség: fő
Elkészítés
- Fűszerekkel főzzük a meggyet, majd behabarjuk.
- Darát olajon pirítjuk forró vízzel felöntjük, fedő alatt puhára pároljuk.
- A hozzáadott főtt húst a húslevesben főzzük meg.
Vélemény, hozzászólás?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.