Főtt hús meggymártással

Kategória: Főfogás, Receptek | 0

Közétkeztető: P. Dussmann Kft. – Százhalombattai Arany János Ált. Isk. és Gimn.

Az adott étel receptje az alábbi korcsoport számára készült:
11-14 évesek
Az adott étellel a közétkeztető az alábbi számú étkezést biztosítja:
Egyszeri

Ha módosítani kívánja a létszámot, írja be a kívánt számot és üssön egy entert!

Recept nyomtatása
Főtt hús meggymártással
Főtt hús meggymártással
Fogás Főfogás
Mennyiség
Hozzávalók
  • 0,6 kg liszt
  • 7 kg mirelit, magozott meggy
  • 0,1 kg jódozott só
  • 0,6 kg kristálycukor
  • 0,1 kg vaníliás cukor
  • 0,01 kg fahéj
  • 0,01 kg szegfűszeg
  • 1,5 l tejföl
  • 3 l tej (1,5%)
  • 1,5 l tejszín
  • 0,1 kg vaníliás cukor
  • 6 kg búzadara
  • 1 l olaj
  • 9 kg sertéscomb
Fogás Főfogás
Mennyiség
Hozzávalók
  • 0,6 kg liszt
  • 7 kg mirelit, magozott meggy
  • 0,1 kg jódozott só
  • 0,6 kg kristálycukor
  • 0,1 kg vaníliás cukor
  • 0,01 kg fahéj
  • 0,01 kg szegfűszeg
  • 1,5 l tejföl
  • 3 l tej (1,5%)
  • 1,5 l tejszín
  • 0,1 kg vaníliás cukor
  • 6 kg búzadara
  • 1 l olaj
  • 9 kg sertéscomb
Főtt hús meggymártással
Elkészítés
  1. Fűszerekkel főzzük a meggyet, majd behabarjuk.
  2. Darát olajon pirítjuk forró vízzel felöntjük, fedő alatt puhára pároljuk.
  3. A hozzáadott főtt húst a húslevesben főzzük meg.
Ha tetszett, lájkold és oszd meg:

Vélemény, hozzászólás?