Hozzávalók
- 120 gramm cukkini
- 60 gramm búzaliszt
- 50 gramm tejföl 12%-os zsírtartalmű
- 30 gramm vöröshagyma
- 20 gramm napraforgómag
- 10 gramm zabpehely
- 10 gramm zöldhagyma
- 4 gramm repcemagolaj
- 4 gramm napraforgóolaj
- 2 gramm fokhagyma
- 0,7 gramm jódozott só
- 0,5 dl tej 1,5%-os zsírtartalmú
- 0,25 db közepes tojás
Mennyiség: fő
Elkészítés
- A cukkinit megmossuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük, a tisztított vöröshagymával együtt.
- A tejben elkeverjük a tojást, hozzáadjuk a lisztet, a zabpelyhet, a reszelt fokhagymát, a szárazon megpirított napraforgómagot és a sót.
- Serpenyőben olajat melegítünk. Kanállal kisebb halmokat teszünk bele a tésztából, elsimítjuk, hogy egyforma laposak legyenek és mindkét oldalukat pirosra sütjük.
- Tálaláskor kenjük meg az aprított zöldhagymával elkevert tejföllel. TIPP: süthetjük sütőpapírral bélelt, kiolajozott tepsibe simítva is.
Megjegyzés
Kisa Judit, dietetikus saját fejlesztésű receptje az EFOP-1.8.10-VEKOP-17-2017-00001 „Komplex egészségvédelem és szemléletfejlesztés a táplálkozás és gyógyszerfogyasztás területén” elnevezésű projekt keretében készült.
(A kép illusztráció.)