Hozzávalók
- 200 gramm padlizsán
- 150 gramm joghurt 0,1% zsírtartalmú
- 10 gramm fokhagyma
- 10 gramm citrom
- 4 gramm olívaolaj
- 1 gramm friss mentalevél
- 0,4 gramm jódozott só
- 0,3 gramm bors
Mennyiség: főre
Elkészítés
- A padlizsánt megmossuk, fél centis karikákra vágjuk, enyhén megsózzuk, borsozzuk.
- A fokhagymát felszeleteljük, a felforrósított olajba rakjuk. Ha kezd barnulni, hozzáadjuk a padlizsánt, és megsütjük.
- A joghurtot elkeverjük a citrom levével és reszelt héjával és az aprított mentalevéllel.
- A sült padlizsánszeleteket tányérba rakjuk, meglocsoljuk az ízesített joghurttal, lepénykenyérrel tálaljuk.
Megjegyzés
Kisa Judit, dietetikus saját fejlesztésű receptje az EFOP-1.8.10-VEKOP-17-2017-00001 „Komplex egészségvédelem és szemléletfejlesztés a táplálkozás és gyógyszerfogyasztás területén” elnevezésű projekt keretében készült.