Hozzávalók    
                - 720 gramm tej 1,5% zsírtartalmú
 - 240 gramm köles
 - 80 gramm tojás
 - 80 gramm mazsola
 - 60 gramm vaníliás cukor
 - 40 gramm margarin
 - 12 gramm citromhéj
 - 0,4 gramm jódozott só
 
        
    Mennyiség: főre
    
                
        Elkészítés    
                - A megmosott kölest kevés vízben elkezdjük főzni, majd hozzáadjuk a tejet, a csipet sót, a vaníliás cukor felét és azzal főzzük készre.
 - A tojássárgáját kikeverjük a maradék vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával, a margarin felével.
 - Összekeverjük a kihűlt, főtt kölessel, az aprított mazsolát is hozzáadjuk és beleforgatjuk a tojás, habbá vert fehérjét.
 - A maradék margarinnal kikent formába töltjük, és 200 fokra előmelegített sütőben, 30 perc alatt készre sütjük.

 
        Megjegyzés    
                Kisa Judit, dietetikus saját fejlesztésű receptje az EFOP-1.8.10-VEKOP-17-2017-00001 „Komplex egészségvédelem és szemléletfejlesztés a táplálkozás és gyógyszerfogyasztás területén” elnevezésű projekt keretében készült.
(A kép illusztráció.)
