Hozzávalók
- 720 gramm tej 1,5% zsírtartalmú
- 240 gramm köles
- 80 gramm tojás
- 80 gramm mazsola
- 60 gramm vaníliás cukor
- 40 gramm margarin
- 12 gramm citromhéj
- 0,4 gramm jódozott só
Mennyiség: főre
Elkészítés
- A megmosott kölest kevés vízben elkezdjük főzni, majd hozzáadjuk a tejet, a csipet sót, a vaníliás cukor felét és azzal főzzük készre.
- A tojássárgáját kikeverjük a maradék vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával, a margarin felével.
- Összekeverjük a kihűlt, főtt kölessel, az aprított mazsolát is hozzáadjuk és beleforgatjuk a tojás, habbá vert fehérjét.
- A maradék margarinnal kikent formába töltjük, és 200 fokra előmelegített sütőben, 30 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés
Kisa Judit, dietetikus saját fejlesztésű receptje az EFOP-1.8.10-VEKOP-17-2017-00001 „Komplex egészségvédelem és szemléletfejlesztés a táplálkozás és gyógyszerfogyasztás területén” elnevezésű projekt keretében készült.
(A kép illusztráció.)