Zellervagdalt

Zellervagdalt
Zellervagdalt
Recept nyomtatása
Mennyiség
1 főre
Mennyiség
1 főre
Zellervagdalt
Zellervagdalt
Recept nyomtatása
Mennyiség
1 főre
Mennyiség
1 főre
Hozzávalók
  • 140 gramm zeller
  • 60 gramm teljes kiőrlésű kenyér
  • 40 gramm póréhagyma
  • 20 gramm trappista sajt
  • 10 gramm zabpehely
  • 3 gramm napraforgó olaj
  • 3 gramm repcemagolaj
  • 2 gramm friss bazsalikom
  • 1 db tojás közepes (M)
  • 0,8 dl tej 1,5%-os zsírtartalmú
  • 0,4 gramm jódozott só
  • 0,25 csokor friss petrezselyem
Mennyiség: főre
Elkészítés
  1. A zellert tisztítjuk, mossuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük
  2. A kenyeret, a tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, a sajtot kislyukú reszelőn lereszeljük.
  3. Egy keverőtálba tesszük a kenyeret, a zellert, a zabpelyhet, a tojást, és a reszelt sajtot. Alaposan elkeverjük.
  4. A zöldfűszereket finomra vágjuk, belekeverjük, sózzuk és alaposan összekeverjük.
  5. Kiolajozott, sütőpapíros tepsibe egyforma halmokat rakunk, 160 fokon készre sütjük.
    Kiolajozott, sütőpapíros tepsibe egyforma halmokat rakunk, 160 fokon készre sütjük.
Megjegyzés

Kisa Judit, dietetikus saját fejlesztésű receptje az EFOP-1.8.10-VEKOP-17-2017-00001 „Komplex egészségvédelem és szemléletfejlesztés a táplálkozás és gyógyszerfogyasztás területén” elnevezésű projekt keretében készült.

(A kép illusztráció.)