Fogytak és kevésbé fáradékonyak 30 nap vízivás után az Aqua Challenge teljesítői

Kategória: Aqua Challenge, Hírek | 0

Véget ért az OGYÉI vízfogyasztást népszerűsítő Aqua Challenge kampánya. A Merőkanál.hu – Élj könnyebben Facebook-oldalon meghirdetett kihívás híre közel 30 000 emberhez ért el a közösségi médiában. Az október 1-30. között zajló kihíváshoz csatlakozók egy hónapon át csak vízzel csillapították a szomjukat és megtapasztalták ennek előnyeit: többen jelezték, hogy fogytak, kevésbé érezték magukat fáradtnak, megszűnt az – egyébként gyakori – fejfájásuk.

Az OGYÉI (és jogelődje, az OÉTI) az országos HAPPY-hét megszervezésével több mint egy évtizede dolgozik azon, hogy a fiatalok megtanulják, egészségünk megőrzésében a megfelelő folyadékbevitelnek is szerepe van.

A györei Templom Általános Iskola diákjai a 2019-es HAPPY-hét idején

Az Aqua Challenge meghirdetésével most a felnőttek figyelmét is sikerült felhívni arra, hogy

napi minimum 2 liter folyadék elfogyasztása és a magas kalóriatartalmú, de hasznos tápanyagokban szegény italok visszaszorítása többek között a teljesítőképesség fenntartásához, a bőr, haj, belső szervek egészségéhez, az ideális testsúly eléréséhez és megtartásához, sőt az immunrendszer megfelelő működéséhez, azaz a betegségek kivédéséhez és a gyorsabb gyógyuláshoz is hozzájárul.

Annak érdekében, hogy minél többen teljesítsék sikeresen a kihívást, az OGYÉI dietetikusai minden nap praktikus tanácsokat, motiváló üzeneteket tettek közzé a kihívás Facebook-oldalán. Ezek a hasznos tartalmak már az intézet Táplálkozás-epidemiológia Főosztálya által működtetett információs weboldalon, a merokanál.hu-n is elérhetők: https://merokanal.hu/aquachallenge/

Csakúgy, mint a vízfogyasztási ajánlást tartalmazó Aqua Challenge plakát, amely országszerte több munkahelyen, iskolában, patikában is látható volt október folyamán.

A kampány keretében nyereményjátékot is hirdetett az OGYÉI, melynek során összesen 20 – összecsukható kulacsot, poharat, esőkabátot, gyerekjátékokat és labdát tartalmazó – ajándékcsomag talált gazdára.

Az OGYÉI újszerű kampányát támogatta többek között az EMMI Egészségügyi Államtitkársága, a Magyar Víziközmű Szövetség, a Nemzeti Népegészségügyi Központ, a Magyar Diáksport Szövetség, számos patika, egyetem, egészségfejlesztési iroda is. Csatlakozott hozzá az Állami Számvevőszék több mint 180 munkatársa és az Országos Mentőszolgálat is.