Aqua Challenge: az OGYÉI NETA Programirodája féléves kampányt indít a vízfogyasztás népszerűsítéséért VÍZ! Tiszta egészség üzenettel

Kategória: Aqua Challenge, Egyéb, Hírek | 0

A megfelelő hidratáltság és az egészséges életmód támogatására az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) NETA* Programirodája márciustól ismét meghirdeti vízfogyasztást népszerűsító kampányát. Az Aqua Challenge keretében a résztvevők vállalják, hogy a kihívás hat hónapos időintervalluma alatt a lehető legtöbb napon át csak vízzel oltják szomjukat.

Dr. Szentiványi Mátyás, főigazgató (forrás: OGYÉI)

A 2020-ban indult, immár harmadik alkalommal meghirdetett kampány elsődleges célja, hogy minél többen megtapasztalják a rendszeres és bőséges vízfogyasztás, valamint – a szörpök és üdítők fogyasztásának visszaszorításával együtt – a cukorbevitel csökkentésének kedvező élettani hatásait. Ezzel együtt az Aqua Challenge teljesítése mindenki számára lehetőséget ad arra, hogy az egészségmegőrzés szempontjából elengedhetetlen tudatos folyadékbevitel hosszútávon is a mindennapjai részévé váljon.

Az idei Aqua Challenge-ről minden információ megtalálható a kampány időszakában az OGYÉI honlapján, a https://ogyei.gov.hu/aqua_challenge_kampany linken és a Facebookon – https://www.facebook.com/AquaChallengeOGYEI.

További részletek az OGYÉI közleményében, itt olvashatók.

*Népegészségügyi termékadó